hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilic: İlk defa ceza aldım

    Bilic: İlk defa ceza aldım
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ilk defa ceza aldığını belirterek "Yanlış bir şey yapmadım, savunmamda da söyledim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor karşısında takımının ortaya koyduğu performanstan memnun kalmadığını söyledi.

    Takımının Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Bilic, Galatasaray'a yenilmelerine rağmen ortaya koydukları futbolun iyi olduğunu ancak Medical Park Antalyaspor karşısında aynısını yapamadıklarını dile getirdi. 

    Galatasaray derbisini bir tarafa ayıran Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:

    "Bu büyük maçtı, sezonun ilk derbisiydi. İyi takıma karşı oynadık. Maçın ilk yarısında iyi performans sergiledik. Çok basit hatalar yaptık, rakibe iki golü biz hediye ettik. Medical Park Antalyaspor maçındaki performastan kesinlikle memnun değilim. Yetersiz şekilde oynadık. İlk beş maçtaki performansın uzağında kaldık."

    Alınan kötü sonuçların ardından takımda değişiklik olup olmayacağı yönündeki beklentilerle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, "Şu anda değişikliklerdenbahsetmek yerine oyuncuların psikolojik ve fiziksel olarak mutlaka en üst düzeyde olmaları gerekiyor. İlk beş haftadaki performans için her zaman yüzde yüz mücadele etmemiz lazım. Oyunun her alanında hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tekrar kazanmaya başlamak için ihtiyacımız olan bu" diye konuştu.

    -"İlk defa ceza aldım"

    Galatasaray maçı sonrası aldığı ceza nedeniyle Medical Park Antalyaspor mücadelesinde kulübede yer almayan Slaven Bilic, ilk defa böyle bir cezayla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

    Son lig karşılaşmasının bu bakımdan garip geçtiğini vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Hiç alışık olmadığım yerden izledim. Kariyerimde ilk defa böyle bir ceza aldım. Ceza konusunda o gün ne söylediysem aynısını söylüyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Savunmamda da söyledim. Ceza verildi ve yapabilecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.

    Aldığı cezadan fazlasıyla malzeme çıkabileceğine dikkati çeken Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, "Yedek kulübesinde bulunmamamın olumsuz etki yaratacağını düşünmüyorum. Medical Park Antalyaspor karşısında deplasman koşullarında iyi mücadele ettik. Ama ikinci yarı performasımız düştü ve yaptığımız hatalarla iki gol yedik. Ceza meselesini dönüp dolaşıp konuşmak istemiyorum. Zaten kulübede bulunmayışımın çok etki yaratmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

    - "Ayaklarımız yere basmalı"

    Hırvat teknik adam, takım olarak ayaklarının yere basması gerektiğini söyledi.

    Bilic, takımın iyi olmasına rağmen olgun olmadığı yönündeki görüşlerle ilgili olarak da şunları kaydetti:

    "Biz çok iyi başladık. Başladıktan sonra bütün kamuoyu bizden bahsetmeye başladı. O gün bulunduğumuzdan yüksek noktada görmeye başladılar. Üst üste iki maç kaybettikten sonra da bulunduğumuzun altında göstermeye çalışıyorlar. Ayaklarımız yere basmalı. Dört maçın ardından şimdi de batmamalıyız. Kaldı ki şampiyonluk adayı olabilmemiz için uzun bir süreç var. İyi bir ekibimiz var. Ne dört maç üst üste kazandık diye gereğinden fazla olgun takımdık, ne kaybettikten sonra deneyimsiz bir takımız. Bir denge noktası sağlayıp çalışarak yeniden kazanmalıyız."

    - Amaç çekirdek kadro

    Takımın 11 kişilik kadrodan ibaret olmadığını anlatan Bilic, "İyi bir kadromuz var. 16-17 kişilik çekirdek kadro oluşturmak, tamamına şans vermek amacındayız. İki maç kaybettik diye telaşa kapılıp 'şu oyuncu kötü' deyip değiştirmeyeceğiz. Bazı değişiklikler olabilir. Ama bazı oyuncularla devam etmemiz mümkün. Kazananan kadroda bu oyuncular vardı. İşler iyi giderken de bazı rotasyonlar yapmamız mümkün" ifadelerini kullandı.

    A2 Ligi'nde Kardemir Karabükspor karşısında iki gol atan Sezer Öztürk ile ilgili soruyu ise Bilic, şu şekilde yanıtladı:

    "Sezer diğer oyuncularla aynı. Bu takımda forma giyip giymeyeceği hem onun hem takım arkadaşlarının performansına bağlı. Ayrıca aynı pozisyonda oynayan arkadaşlarının performansı da önemli. Dünkü maçı ben de izledim. Her şeyden önce ipler onun elinde. A2'de ve antrenmanda ortaya koyduğu performans durumunu belirleyecek."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow