hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akhisar-Galatasaray maçına bin 400 polis

    Akhisar-Galatasaray maçına bin 400 polis
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de oynanacak Akhisar Belediyespor-Galatasaray karşılaşmasında yaklaşık bin 400 polis, 360 özel güvenlik elemanı görev yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta sonu oynayacak maçta yaklaşık bin 400 polisin görev yapacağını söyledi.

    Maç öncesinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaya devam edildiğini, tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

    "Akhisar Belediyespor'un hafta sonu Galatasaray takımı ile oynayacağı Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında merkez ve ilçelerde görev yapan yaklaşık bin 200 polis ile çevre illerden takviye olarak çağrılan yaklaşık 200 çevik kuvvet polisi görev yapacak.

    Bu maçtan itibaren alınan karar gereğince taraftarın stada gireceği turnikelerde özel güvenlik yerine polisler görev yapacak ve stadyum girişlerinde en üst düzey güvenlik tedbirleri alınacaktır. Maçta saha içerisinde de İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından belirlenen yerlerde de özel güvenlik ile birlikte polislerimiz de görev yapacak."

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatan Çetin, yeni kurulan şubede müdür ve personelin göreve başladığını kaydetti.

    - "360 özel güvenlik elemanı görev yapacak"

    Özel güvenlik şirketi yetkilisi Gökay Budak da maçta 360 özel güvenlik elemanının görev yapacağını, Galatasaray maçı öncesinde güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını dile getirdi.

    Süper Lig'de büyük takımların dışında maçlarda 200 özel güvenlik elemanı ile hizmet verdiklerine işaret eden Budak, Türkiye genelinde "Kalkan Ekibi"ni ilk kez Manisa'da kurduklarını hatırlatarak, Emniyet Müdürlüğü ile sürekli istişare içinde olduklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow