hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mancini: "Galatasaray'a geldim çünkü..."

    Mancini: Galatasaraya geldim çünkü...
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada "Galatasaray'ın teklifini prestijli bir kulüp olmasından dolayı kabul ettim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, sarı-kırmızılıları sadece ekonomik nedenlerden dolayı değil prestijli, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, tarihi geçmişe sahip kulüp olması sebebiyle seçtiğini söyledi.

    Roberto Mancini, ülkesinin ünlü spor gazetelerinden "La Gazzetta dello Sport"a konuşarak, Galatasaray'ı tercih etmesinden, yıldız oyuncularına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

    "Boğazın prensi" başlığıyla verilen röportajda Mancini, "İstanbul'a para için gitti" eleştirilerine, "İtalya'da her zaman parayı düşünüyoruz. Sözleşmeler, bizim profesyonel yaşantımızın bir parçası ve onların bir önemi var. Galatasaray'ı kabul ettim çünkü Galatasaray, prestijli, Şampiyonlar Ligi'ne katılan, tarihi olan bir kulüp" dedi.

    "Asya ile Avrupa arasında köprü olan bir ülkede çalışma" fikrinin de kendisini büyülediğini belirten 48 yaşındaki teknik adam, "Türkiye'nin ekonomisinin dört nala koştuğunu ve binlerce yıllık geçmişi olan bir ülke" olduğunu anlattı.

    - Hızlı sözleşme süreci

    İstanbul'a pazar günü gittiğini, pazartesi imza atıp, salı yeni takımıyla Torino'ya geldiği hatırlatılan deneyimli çalıştırıcı, "Biraz şansımız da vardı ama oyuncularım büyük profesyonellik örneği gösterdiler. Burada büyük şampiyon yıldız oyuncular var ve iyi futbol oynanabilir" diye konuştu.

    - Şampiyonlar Ligi ve ligdeki şansları

    Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig'deki şansları için de Mancini, "Torino'daki beraberlik bizi Şampiyonlar Ligi için ümitlendiriyor. Ligde biraz geride kalmış gibiyiz ama mücadele ederek telafi edebiliriz. Diğer büyükler Fenerbahçe ve Beşiktaş avantajı yakalamış çünkü sadece lige odaklanmış durumdalar. Avrupa'da yoklar" ifadelerini kullandı.

    "Juventus'un her zaman Juventus olduğunu" vurgulayan Mancini, "Juventus çok güçlü ancak o gün karşısında teknik direktör değişimi sonrası fazla odaklanmış bir Galatasaray buldu. Juventus iyi gidebilir. Real Madrid ile yapacakları iki mücadele çok özel. Bu maçlardan çıkacak neticeler bizim tekrardan oyuna girmemiz için fırsat olabilir" şeklinde Şampiyonlar Ligi şansını değerlendirdi.

    Rakiplerine saygı duyduklarını anlatan Roberto Mancini, ligde bu haftaki rakipleri Manisa Akhisar Belediyespor'un da evinde güçlü bir ekip olduğunu, Trabzonspor'u 3-0 yendiğini ve sıralamada Galatasaray'ın önünde olduğunu hatırlattı.

    Kış sezonunda transfer yapıp yapmayacağı sorusuna ise Mancini, bunun Şampiyonlar Ligi'nde turu geçip geçemeyeceklerine bağlı olduğunu ama böyle de ilerleyebileceklerini aktardı.

    - Sistemde değişiklik

    Roberto Mancini, Galatasaray'ın oyun sisteminde değişikliğe gittiğini belirterek, "Real Madrid'den 6 gol yedikten sonra bazı şeylerin değişmesi gerekiyordu. Defansa daha fazla dikkat verdik" dedi.

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada çalışmak için zamanları olacağını aktaran deneyimli teknik adam, bunun önemli olduğunu ancak milli takımda bulunan oyuncuların sakatlanarak dönme risk bulunduğuna dikkati çekti. 

    - Drogba ve Sneijder

    Röportajında oyuncularını da değerlendiren İtalyan çalıştırıcı, Drogba'nın doğru yolda çalıştığını ve daha verecek çok şeyi olduğunu belirtirken, Sneijder için ise "Fiziksel açıdan bazı sorunları vardı ama Torino'daki maçta iyidi. Benim kendisinden istediğim şeyleri yaptı" ifadesini kullandı.

    Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettikleri gruptaki 4 takımdan 3'ünün teknik direktörünün İtalyan olduğu anımsatılan Mancini, "Bu bizim okulumuzun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Ne zaman yurt dışında olsam, İtalyan olmakla gurur duyuyorum. Birçok problemimiz var. Kriz kendisini hissettiriyor ama İtalya, İtalya'dır" dedi.

    - Eski takımı Manchester City

    Eski takımı Manchester City'nin bu hafta "devler ligi"nde Bayern Münih'e yenilmesi anımsatılan Mancini, City'de fantastik bir 3,5 yıl geçirdiğini ve bu kulüp için Şampiyonlar Ligi'nin yeni ve farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

    Manchester City'nin zor bir grupta yer aldığını bildiren İtalyan teknik direktör, Bayern'in de çok güçlü bir takım olduğunu vurguladı.

    Mancini, İngiltere Futbol Federasyonunun 150. yılı olması sebebiyle Londra'ya davet edilen isimden biri olması için de "Bu bir onur. Güzel izler bıraktığımın göstergesi" dedi.

    Mancini, kulübün teknik imkanları sorulduğunda, İngiltere'de olmadıklarını belirterek, 3 tane iyi sahaları olduğunu, bu durumdan memnun olduğunu kaydetti.

    Röportajın son kısmında, Türkçe "İyi şanlar" nasıl denildiği sorusu yöneltilen Mancini, "Bunu bir sonraki, röportajda size söylerim" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow