hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe ile Trabzonspor'a ceza yağdı

    Fenerbahçe ile Trabzonspora ceza yağdı
    expand

    PFDK, İbrahim Hacıosmanoğlu'na 30 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin TL para cezası, Fenerbahçe'ye ise 120 bin lira ceza verdi.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'de geride kalan hafta oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki disiplin ihlalleri nedeniyle her iki kulübe de ceza verdi.

    Yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'ne, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, bu eylemin aynı sezon içinde ikinci kez gerçekleştirilmesinden dolayı 80 bin lira, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle de 40 bin lira olmak üzere, toplam 120 bin lira para cezası uygulandığı kaydedildi.

    Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü'nün, resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulmasından dolayı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ise yine kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulmasından dolayı PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili ceza tayinine yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

    Hacıosmanoğlu'na 30 gün hak mahrumiyeti

    Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası sarı-lacivertli taraftarlarla gerginlik yaşayan İbrahim Hacıosmanoğlu, PFDK'dan 30 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

    Hacıosmanoğlu'na, kulüp internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunduğu gerekçesiyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin lira para cezası verildiği ifade edildi.

    Ayrıca, Trabzonspor Kulübü'ne de Fenerbahçe maçında emniyet ve güvenlik tedbirlerine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 10 bin lira para cezası uygulandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow