hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terim'le umuda yolculuk

    Terimle umuda yolculuk
    expand

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Umuda yolculuğumuz devam ediyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent Tallinn'deki A. Le Coq Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Terim, play-off umutlarını son maça taşıdıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, "Bugünkü 3 puan önemliydi. Şimdi hem iddialıyız, hem mutluyuz. Umuda yolculuğumuz devam ediyor" diye konuştu.

    Mücadelede sonucu belirleyen faktörün, kazanmayı daha çok istemeleri olduğunu belirten A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü, şunları söyledi:

    "Aşağı yukarı oyunun çok büyük bölümünü neredeyse baştan sonra kontrolümüz altında istediğimiz gibi geçirdik. Stresli olan taraf bizdik, kayıpta veya kazançta Estonya için çok fazla bir değişiklik olmayabilirdi ama bizi kazanmanın dışında her skor turnuvanın dışına itecekti. Oyunu istediğimiz şekle getirdik, istediğimiz şekilde oynadık. İstediğimiz 3 puanı tam bir takım olgusu içinde aldık."

    - Hollanda maçı için taraftara mesaj

    Fatih Terim, bir soru üzerine, Hollanda ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 15 Ekim Salı günü yapacakları önemli maça gelecek taraftarlara mesaj verdi.

    Kadıköy'de 50 bini aşkın seyirciye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Terim, "Sadece onlara değil, kalbini, gönlünü, duasını bizden esirgemeyenlere de ihtiyacımız var. O gün rengimiz kırmızı-beyaz olmalı. Hepimiz milli takım için bağırmalıyız, desteklemeliyiz. Stada gelenlerin oyuncuların hatalarını hoş gören, toleranslı davranan seyirci olması bizim için çok önemli. Benim ve teknik ekibin yapamadığını seyircimiz yapabilir" diye konuştu.

    "Geldiğim günden beri herkesin bir milli takım özlemi var, milli takımın da herkes özlemi var" diyen Terim, şöyle devam etti:

    "Eğer Brezilya'ya gideceksek hep beraber gideceğiz. Bu hepimizin takımı. Kazançta da kayıpta da hepimizin takımı olmaya devam edecek. Geldiğim günden beri herkesin bir milli takım özlemi var, milli takımın da herkes özlemi var. Bu iki güzel şey birleşmeli artık. Ümit ederim bayramı çifte bayram yaparız. Umuda yolculuk olarak çıktık, yolculuğumuz devam ediyor. Hollanda maçı, bu yolculuğun gruptaki son ayağı. Yine bitmeyecek. İnşallah play-off'a kalalım sonrası başka bir aşama olacak. Oyuncularımı kutluyorum. Onları alınlarından öpüyorum, çok seviyorum."

    Kazanma stresi nedeniyle yaşanan gerilimi takımın bir arada yok ettiğini ifade eden Terim, "Salı günü kaybetsek de seyircimize ihtiyacımız var. Kazansak da bu çocuklar bizim çocuklarımız. İnşallah kazanmak için her şeyi yapacağız. Bizim için seyirci vazgeçilmez bir unsur. O günün rengi de kırmızı-beyaz. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hep beraber inşallah güzel bir gün yaşayacağız" şeklinde konuştu.

    - "Soyunma odasında fazla konuşmadım"

    Terim, maç öncesinde soyunma odasında futbolculara nasıl bir konuşma yaptığı sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Olaya o kadar hazırlardı ki, bu sefer çok fazla konuşmadım. Konsantrasyonlarının yerini paniğe ve telaşa bırakmasını istemedim. Bu gerilimi çekmek kolay değil, bir yandan kendiniz oynuyor ve kazanmak zorundasınız. Bir yandan da kulağınız diğer maçlarda. Onlara sakin olmalarını, iyi bir takım olduğumuzu söyledim."

    - "Caner Erkin'e üzüldüm"

    Terim, Hollanda maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Caner Erkin için üzüldüğünü söyledi.

    Caner'in takımın en formda oyuncularından birisi olduğunu ifade eden Terim, "Caner'e üzüldüm. Tabii ki her şeyde de bir hayır vardır. Bugün olmasa belki de play-off'a ceza alacaktı. Türk Milli Takımı hak ediyor bir şeyleri, inşallah Allah da ona göre verecek" diye konuştu.

    Hollanda ile tarihin en önemli maçlarından birisini oynayacaklarını kaydeden A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü, "Benim oyuncularım bunu oynayacak. Hazır olacağız, kimse merak etmesin" dedi. Burak Yılmaz ile ilgili soru üzerine de oyuncusuna övgüde bulunan Terim, şu ifadeleri kullandı:

    "Burak bu meziyetlerini kullanmalı. Burak bu, atar, iyi oynamayabilir... Zaman zaman taktik olarak oynatmayabilirim. Atamadıkça morali de bozulmuştu. Şimdi kendine güveni de geldi. Şimdi her an Burak'tan gol bekleyebilirsiniz. İlk yarı çok kişi belki bekledi değiştirebilirim diye ama değiştirmeyi hiç düşünmedim. Yani biraz zaman zaman ben de kızıyorum tabii, ama bu kızma öyle bir kızma değil. Var olanı alamamanın veya onun var olanı az vermesiden dolayı bir teknik adam, bir büyüğü olarak, tatlı bir serzeniş diyelim."

    Maçtan sonra kendisini arayan olup olmadığı sorusuna Terim, "Telefonuma bakmadım. Sayın Yıldırım Demirören ile konuştum, tebrik etti, sağolsun. Eşim aradı, yok burada. O bizim uğurumuz. Eşimle, kızımla konuştum" diye cevap verdi.

    A Milli Futbol Takımı kafilesi maçın ardından, İstanbul'a dönmek için Lennart Meri Tallinn Havalimanı'na hareket etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow