hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mancini zaman istedi

    Mancini zaman istedi
    expand

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini transferin şu an için önceliği olmadığını belirterek çok gol atan az gol yiyen bir takımı ortaya çıkarabilmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, GS TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

    Mancini'nin GS TV'ye yaptığı açıklamalar şöyle:

    'İki hafta boyunca oyuncular tanımaya fırsatım oldu' diyeceğim, ama en son oynadığımız maçtan sonra, Pazar günü hepsi milli takımlarına gitti. Ancak bugün tam takım olarak toplanma şansımız olacak, dolayısıyla kolay bir iki hafta değildi, ama daha iyi olacak. Çalışmamız lazım. Burada kalan oyuncularla biraz çalışma şansımız oldu, ama önümüzde hem çalışarak durumumuzu ileri taşımak, hem ligde farkı kapatmak, hem de Şampiyonlar Ligi'nde maçlarımızı kazanmak gibi hedeflerimiz var. Ancak hem biz, hem oyuncularımız konsantre olarak gerekeni yapacağız."

    "Öncelikle bir antrenör için en zoru, sezon öncesi hazırlığını dahi yapmamış olduğu bir takım devralmak. Benim amacım, güzel, ofansif ve kazanmaya oynayan ama defans yapmasını da bilen bir takım olacaktır. Hücum ve defans arasında denge olması lazım. Günümüz futbolunda da bu işler böyle. Benim daha önce çalıştırdığım Inter'de de, Manchester City'de de bunu görebilirsiniz. Çok gol atan, ama az gol yiyen takımlardı. Çünkü yediğiniz gol fazlalaşınca kazanmanız zorlaşıyor. Bu şekilde bir takımı ortaya çıkarabilmek, bir iki haftanın işi değil. Zamana ihtiyaç var."

    "Sneijder, buraya çok uzun bir süreyi maç yapmadan geçirerek gelmişti. Dolayısıyla kolay değil toparlaması. Ben geldikten sonra da bir kas problemi vardı. Torino'da her halükarda, ne olursa olsun, oynamak istedi. Fiziksel olarak yüzde 100, tam hazır değildi, ama yine de fena oynamadı. Zamana ihtiyacı var, toparlanacak. Ben onun nasıl bir oyuncu olduğunu biliyorum. Inter'den de biliyorum, fark yaratan bir oyuncu. Fiziksel olarak yüzde 100 konuma geldiği zaman sizler de göreceksiniz zaten."

    "Didier de Sneijder gibi, fark yaratan bir oyuncu. Fiziksel olarak zaten iyi durumda, daha da iyi konuma gelebilmek için çok çalışıyor. Torino'da attığı gol çok önemliydi. Bahsettiğim gibi, çok önemli, oynadığı zaman fark yaratabilecek bir oyuncu. Şampiyon karakterli bir futbolcu.  Takımda birden fazla lider olması önemli. Ne kadar fazla lideri veya yönlendirecek ismi olursa takımın, o kadar iyi. Onlar saha içinde bir araya gelip, kararları çabuk alarak, hocaya ulaşmadan bazı geçişleri yapabilir. Dolayısıyla liderlerin olması bizim için önemli."

    "Burak Yılmaz çok önemli ve kusursuz bir golcü. Milli takımdaki maçını izlerken biraz üzüldüm. Çünkü işler kötüye gidince biraz morali bozulabiliyor ama böyle durumlarda güçlü olmak lazım. İşler iyiye giderken herkes güçlü olabilir. Burak daha genç, önünde daha çok zamanı var. Kendini daha da geliştirecek ama şu anda çok çok iyi bir golcü."

    "Şu anda takımı bir araya getirip birlikte kompakt bir şekilde oyun oynamaya konsantre olmuş durumdayız. Ligde kaybetmiş olduğumuz puanlar var, bunları kapatmaya çalışmamız lazım. Şampiyonlar Ligi'nde grup açık, puanlarımızı kazanarak devam etmemiz lazım. Bu süre zarfında oyuncularımı ve takımı tanıyacağım. Ondan sonra oyuncuya ihtiyacımız olup olmadığı gündeme gelecek. Yabancı kuralı da gözden kaçırılmaması gereken bir konu. Bu kuralın değişip değişmemesi de ne isteyip ne istemeyeceğimi belirleyecek. Odak noktamız şu an kaybedilen puanları toparlamaya çalışıp Şampiyonlar Ligi'nde yola devam etmeliyiz. Daha sonra Başkan ile bir araya gelip transfer görüşmeleri mutlaka yapılacaktır."

    "Ünal Aysal ile çok az konuşma şansımız oldu ama ilişkimiz zaman içerisinde gelişecektir. Takımın ihtiyacı olduğunda ya da benim ihtiyacım olduğunda burada olacağını bizlere gösterdi. Zaman içerisinde ilişkimiz kusursuz bir noktaya doğru gidecektir."

    "Manchester'da havanın azizliğinden ve boynumdaki rahatsızlıktan dolayı atkı takıyordum. İstanbul'da buna ihtiyacım olacak mı bilmiyorum ama bana Galatasaray renklerini taşıyan atkılar verilirse seve seve takarım."

    "Tugay Kerimoğlu çok önemli. Burayı çok iyi biliyor, Galatasaray'ı tanıyor. Oyuncu olarak da kusursuzdu, onu oyuncu olarak da tanıyorum. Ben Manchester City'deyken bana karşı oynamıştı. Taffarel de bizim için çok önemli, çünkü o da burayı çok iyi tanıyan bir kişi."

    "Türk taraftarları dünyaca meşhur, onların tutkusunu biraz da İtalyan taraftarlara benzetiyorum. Bize neler verebileceklerini biliyorum. Cumartesi günü Arena'da onların karşısına çıkacağım için çok heyecanlıyım. Umarım onlara keyif alabilecekleri bir karşılaşma sunma şansımız olur."

    "Ligde şu anda puan durumuna bakmayalım. Yerimizi kontrol etmek için Aralık sonunu bekleyelim. Şampiyonlar Ligi çok farklı bir mücadele. Orada her maçı tek tek düşünmek gerekiyor. Şimdi önümüzde Kopenhag ile oynayacağımız ilk maçı düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde hiçbir şekilde üst üste oynayacağınız iki maçında kolay olacağını düşünmemelisiniz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow