hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En kârlısı Roma

    En kârlısı Roma
    expand

    Seri A'da 8. hafta maçları tamamlanırken, en yakın takipçilerinin puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapatan Roma, en karlı takım oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oynanan 10 karşılaşmanın tamamında en az 1 kez olmak üzere top ağlarla buluşurken, toplamda futbolseverler 35 gol izledi.

    Haftanın en önemli maçında ligde lider konumundaki Roma, konuk ettiği ikinci sıradaki Napoli'yi 2-0 yenerek, hem zirve yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçti hem de galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Ligde şu ana kadar oynadığı 8 maçın hepsini kazanan sarı-kırmızılı başkent ekibi, en yakın takipçileri Napoli ve Juventus'un puansız kapadığı haftada, 24 puanla zirvede yer aldı.

    Ligde 8. haftanın sonucu merakla beklenen bir diğer karşılaşması önemli bir geri dönüşe sahne oldu. Ligin flaş ekiplerinden Fiorentina, evinde ağırladığı Juventus karşısında ilk yarı 2-0 geriye düşmesine karşın golcü oyuncusu Giuseppe Rossi'nin hat-trick'inin katkısıyla maçtan 4-2 galip ayrıldı.

    Bu galibiyet son haftalarda galip gelemeyen Fiorentina'nın zirveden uzaklaşmasının önüne geçti. Fiorentina deplasmanında maçı kazanmaya çok yaklaşmışken kaybederek, bu sezon ligdeki ilk yenilgisini alan Juventus, bu sonuçla Roma'nın 5 puan gerisinde kaldı.

    8. haftanın bir diğer gollü maçında ise Torino ile Inter arasında oynandı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta mavi-siyahlı Milano takımı son dakikada yediği golle 1 puana razı oldu. Inter'in, bu maçla galip gelememe serisi 3 maça çıktı ve zirve ile arasındaki puan farkı açıldı.

    - Sonuçlar

    Ligin 8. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:

    Roma-Napoli: 2-0
    Cagliari-Catania: 2-1
    Milan-Udinese: 1-0
    Atalanta-Lazio: 2-1
    Fiorentina-Juventus: 4-2
    Genoa-Chievo Verona: 2-1
    Hellas Verona-Parma: 3-2
    Livorno-Sampdoria: 1-2
    Sassuolo-Bologna: 2-1
    Torino-Inter: 3-3

    - Gol krallığı

    8 haftası geride kalan ligde gol krallığı yarışında son hafta üç gol birden kaydeden Fiorentina'nın golcüsü Giuseppe Rossi zirvede bulunuyor.

    Sıralama şöyle:

    1. Giuseppe Rossi (Fiorentina) 8 gol
    2. Alessio Cerci (Torino) 6 gol
    3. Marek Hamsik (Napoli), Jorginho (Parma), Rodrigo Palacio (Inter) 5 gol

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow