hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Premier Lig'de haftanın özeti

    Premier Ligde haftanın özeti
    expand

    İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında lider Arsenal, Chelsea ve Manchester City galip gelirken, Manchester United ve Liverpool puan kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligde yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisinin ardından West Bromwich karşısında bu sezon ilk beraberliğini alan Arsenal, milli maçlar için verilen aranın ardından sahasında ağırladığı Norwich City'i 4-1 mağlup etti. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in 58 ve 88. dakikalarda iki kez fileleri havalandırdığı maçta Londra temsilcisinin diğer gollerini Ramsey ve Wilshere kaydetti. Konuk ekibin tek golü Howson'dan geldi.

    Puan cetvelinde 19 puanla liderliğini sürdüren "Topçular", salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Almanya'nın Borussia Dortmund, ligde de cumartesi günü deplasmanda Crystal Palace ile karşılaşacak. 

    Manchester United, Everton ve Tottenham Hotspur maçlarında puan kaybederek zirveden uzaklaşan Chelsea, sahasında Cardiff City'i 4 golle geçerek ikinci sıraya yükseldi. Galler ekibi karşısında 10. dakikada Mutch'ın attığı golle geriye düşen "Maviler", Hazard (2), Eto'o ve Oscar'ın golleriyle sahadan 3 puanla ayrıldı. 32 yaşındaki Kamerunlu futbolcu Eto'o bu sezon Chelsea formasıyla ilk golünü attı.

    Ligde geride kalan haftalarda 3 mağlubiyet alan son şampiyon Manchester United, sahasında Southampton ile 1-1 berabere kalarak puan kayıplarını sürdürdü. 26. dakikada Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile öne geçen "Kırmızı Şeytanlar", 89. dakikada Lallana'nın golüne engel olamayınca bir puana razı oldu. David Moyes döneminde 8 hafta içinde sadece 3 galibiyet alan Manchester ekibi, 11 puanla 8. sırada yer alıyor.

    Liverpool, iki kez geriye düştüğü Newcastle United deplasmanında bir puanla döndü. Cabaye ve Dummett'in gollerine Gerrard ve Sturridge'in golleriyle yanıt veren "Kırmızılar", averajla üçüncü sıraya geriledi.

    Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

    West Ham United - Manchester City: 1- 3
    Stoke City - West Bromwich Albion: 0 - 0
    Swansea City - Sunderland: 4 - 0
    Everton - Hull City: 2 -1

    - 9. haftanın programı

    26 Ekim Cumartesi:
    Crystal Palace-Arsenal
    Aston Villa-Everton
    Liverpool-West Bromwich Albion
    Manchester United-Stoke City
    Norwich City-Cardiff City
    Southampton-Fulham
    27 Ekim Pazar:
    Sunderland-Newcastle United
    Chelsea-Manchester City
    Swansea-West Ham United
    Tottenham Hotspur-Hull City

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow