hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sneijder: Golü kutlamama kararı verdim

    Sneijder: Golü kutlamama kararı verdim
    expand

    Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder, Hollanda formasıyla A Milli takıma attığı golü kutlamayarak doğru karar verdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder, Kardemir Karabükspor maçında attığı iki golün kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

    Hollandalı futbolcu, Lig TV'de konuk olduğu canlı yayın programında açıklamalarda bulunurken, gündemdeki konulara değindi.

    Sneijder, Kardemir Karabükspor ağlarını iki kez havalandırmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

    "Herkes tekrar gördü ki Wesley Sneijder gol atabiliyor. Bunu bir kez daha göstermiş oldum. Önemli olan takımımın kazanması ve takımım için bir şeyler yapabilmem. Gol attığnız zamanlar, takıma en fazla yardıcı olduğunuz zamanlardır ama bir orta saha oyuncusu olarak yaptığım asistler de benim için önemli yer tutabiliyor. Kardemir Karabüksporspor maçı bizim için önemliydi ve attığım iki gol var. Aldığımız 3 puanın attığım gollerle gelmesi benim için ayrıca güzel oldu."

    2014 Dünya Kupası elemelerindeki son maçlarında Türkiye'yi yenerek play-off turuna kalmasının önüne geçtikleri için üzüldüklerini aktaran Sneijder, attığı golün ardından sevinmemesiyle ilgili de şunları kaydetti:

    "O anda verdiğim bir karar. Bu ülkede yaşıyorum, para kazanıyorum, futbol oynuyorum. Herkese olan saygım sonsuz. Türkiye'nin kadrosunda takım arkadaşlarım, başında da eski hocam vardı. Hepsine olan saygımdan dolayı golü kutlamama kararı verdim. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Keşke şöyle bir şey olsaydı ve son oynadığımız Kardemir Karabükspor maçında 3 gol atsaydım da milli maçta gol atmasaydım. Ama ne yazık ki bu şekilde gerçekleşti."

    - "Terim'le aramızda çok güzel bir ilişki vardı"

    Galatasaray'da görevinden alınan teknik direktör Fatih Terim'le aralarında sorun olduğu şeklindeki iddialara ve Türkiye-Hollanda maçı öncesi Terim'le selamlaşmasına yönelik soru üzerine Sneijder, şöyle cevap verdi: 

    "Beni tanıyan herkes bilir ki Fatih Terim'le aramda hiçbir problem yaşanmadı. Sadece saha içinde değil, saha dışında da konuşurduk. Milli takımın aldığı galibiyetlerin ardından belki de ilk kutlayanlardan biri bendim. Aramızda çok güzel bir ilişki vardı. Ayrılmasından sonra çıkan spekülasyonlar ve sadece benim ismimin geçmesi daha da kötü ve üzücü. Eminim ki Fatih hocam bu şekilde düşünmüyor. Kendisi her zaman saygı duyduğum, sevdiğim bir hocam."

    Yıldız futbolcu, Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Roberto Mancini için de "Her hoca birbirinden farklı. Bizim futbolcular olarak yapmamız gereken, maksimum seviyede çalışmak. Mancini, İtalya'da ve İngiltere'de önemli başarılar kazanmış bir hoca. Bu döneme pozitif bakıyorum. Umarım daha önceki başarılarını bizimle beraber tekrar Galatasaray'da yapar" şeklinde konuştu.

    - "Ayrılmak gibi bir niyetim yok"

    Wesley Sneijder, takımdan ayrılacağı yönünde basına yansıyan haberleri ise net bir dille yanıtladı.

    Özellikle Inter'de birlikte önemli başarılar kazandığı Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun tekrar Chelsea'nin başına geçmesiyle birlikte kendi adının da bu takımla anılmaya başladığını vurgulayan Sneijder, şöyle konuştu:

    "Mourinho'nun olduğu yerde bu tip haberler çıkacaktır. Takımıma yüzde 100'ümü vermeye çalışıyorum. Ben ve ailem burada yaşamaktan, Türkiye'de olmaktan mutluyuz. Şehri ve kulübü çok seviyoruz. Herhangi bir şekilde ayrılmak gibi bir niyetim yok. Şu anda Chelsea konuşuluyor ama ara tranfsfer döneminde başka kulüpler için de benim adım geçecektir. Herkes bilebilir ki Galatasaray'da çok mutluyum ve burada devam etmek istiyorum."

    Takımda frikik vuruşlarını kimin kullanacağına nasıl karar verildiği 
    sorusuna ise Hollandalı futbolcu şöyle yanıt verdi:

    "Frikik atabilecek kapasitede çok oyuncumuz var ve geldiğimden beri duran toptan golümüz yok. Umarım önümüzdeki maçlarda bu şansı yakalarım ve frikikten gol atma fırsatımız olur. Kimin atacağı kararının maçtan önce verilmesi daha faydalı. O zaman frikiği kim atacaksa kendisini hazırlar ve konsantre olur. 
    Maç içinde bu karar verilirse sıkıntı olabilir. Topun başında tartışma yaşamak ya da kimin atacağına o anda karar vermek çok iyi olmayabilir."

    Sneijder ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'la yapacakları maçla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

    "Çarşamba günü bizi çok önemli bir maç bekliyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar aldığımız 1 puanımız var ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Grupta Real Madrid ve Juventus gibi çok önemli rakiplerimiz var ama Kopenhag'ı da kimsenin gözardı etmemesi gerekir. İyi bir takım oldukları için buradalar. Ajax'ta oynarken onlara karşı forma giymiştim. Özellikle deplasman maçları zorlu geçiyor. Maçı kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow