hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayalet golün filesi satılacak

    Hayalet golün filesi satılacak
    expand

    Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçında "hayalet gole" sebebiyet veren ağ, çocuklar yararına açık artırma yoluyla satılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga), 18 Ekim Cuma günü oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen karşılaşmasında skandal gole sebebiyet veren kalenin ağı "Ein Herz für Kinder" adlı çocuklar yararına düzenlenen programa bağışlanarak, açık arttırmayla satılacak.

    Bild gazetesinde yer alan habere göre, Hoffenheim Kulübü'nün böyle bir karar aldığı ifade edildi.

    Hoffenheim’in CEO’su Peter Rettig, ağın sıkıntıya yol açtığını belirterek, böylelikle oluşan zararın iyi bir amaç için kullanılmasıyla dengeleneceğini belirterek, ağı "Ein Herz für Kinder" programına bağış yapmaktan daha iyi bir şeyin bulunmadığını kaydetti.

    "Ein Herz für Kinder" yardım programının üst yöneticisi Christina Afting de bu jestten dolayı Hoffenheim Kulübü'ne teşekkür ederek, "Böylelikle futbol tarihinin bir parçası, muhtaç olan çocuklara yardımcı olacak" ifadesini kullandı.

    Ağın ağırlığının yaklaşık 4,5 kilo olduğu belirtilirken 100 avro değerindeki ağın açık artırmada daha da kıymetli hale gelebileceği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Ein Herz für Kinder'' adlı program, 7 Aralık'ta Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'de yayınlanacak.

    Alman Futbol Federasyonunun (DFB) Spor Mahkemesi'nin, "hayalet gol" ile ilgili duruşmasını 28 Ekim Pazartesi günü yapacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow