hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilic Oğuzhan'a bağladı

    Bilic Oğuzhana bağladı
    expand

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Oğuzhan Özyakup'un sakatlığının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Bilic, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunun takımı ne kadar etkilediği konusunda, "Oğuzhan'ın sakatlığı bizim için büyük bir darbeydi. Takımın en önemli oyuncularından biri. Hangi takımın başına böyle önemli bir oyuncunun sakatlığı gelse büyük darbe olurdu. Ama takım 'Ozi'den ibaret değil. Geride kalan 3 maçını Oğuzhan'dan yoksun oynadık. Galatasaray maçının önemli bölümünde iyi performans gösterdik. Eskişehirspor gibi ciddi bir takıma karşı zor koşullarda oynadık ve direnç gösterdik. Geride kalan 8 haftada beni mutlu etmeyen Antalyaspor maçıydı. Galatasaray ve Rizespor'a karşı sonuç iyi değildi ama performans tatmin ediciydi" diye konuştu.

    Yaşanan düşüş konusunda görüşlerini aktaran Hırvat teknik adam, "Biz iyi başlangıç yaptık. Genel değerlendirme yaparsak 8 maç oynadık. 5'ini kazandık, birini kaybettik, birinde berabere kaldık. Bir maçımız da yarıda kaldı. Hala iyi başlangıç yaptığımızı söylebilirim" diye konuştu.

    Çaykur Rizespor'a karşı zor koşullarda oynadıklarını kaydeden Slaven Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Birçok oyuncumuz milli takımlardan döndü. Bazı oyuncularımız sakattı. Her ne kadar kağıt üstünde içerde oynadığımız gözükse de taraftarların desteğinden mahrum oynadık. İyi takıma karşı oynadık. Lig sıralamasında hemen arkamızda olan takıma karşı mücadele ettik. Maçı kazanmamıza yetecek kadar fırsat yakaladık. Tek eksik goldü. Golü atsaydık rakibi açabilirdik. Maçı kazanma yönünde büyük adım atabilirdik. Ancak bu hala kötü başlangıç yaptığımız anlamına gelmiyor. Pazartesi günü kaybettiğimiz iki puan ise küçük bir hayal kırıklığı olarak kaldı."

    -Galatasaray maçının 3-0 tescil edilmesi

    Slaven Bilic, Galatasaray ile oynadıkları karşılaşmanın rakipleri lehine 3-0 tescil edilmesinin bekledikleri bir karar olduğunu ifade etti. Hırvat çalıştırıcı, "Skor 3-0 da olabilirdi, 2-1 de olabilirdi. Bir fark oluşturmuyor. Sadece gol averajını etkileyebilir" dedi.

    Hakemlerle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, Türk hakemlerine destek vererek, "Türkiye'deki hakemler de diğer ülkelerdeki gibi insan. Zor iş yapıyorlar. Zor işi yaparken bazen hatalar yapabiliyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde ve Dünya Kupası'nda da bunlar olabiliyor. Kasıtlı yapıldığına inanmıyorum. Pozisyonların tekrarını birkaç kez izleyip yorum yapmak kolay. Hakemlerin böyle imkanı yok. Ellerinden geleni yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

    -"Benim yedek kulübesinde olmam başka etki yaratıyor"

    Bilic, cezası nedeniyle geride kalan 3 maçta yedek kulübesinde olmamasının olumsuz bir etki yaratıp yaratmadığı sorusunu şu şekilde yanıtladı:

    "Olumsuz etki yarattı diyemem. Ama faydası da olmadı. Oyuncuların psikolojisini belli ölçüde etkiliyordur. Ben de yedek kulübesinde kendimi çok daha iyi hissediyorum. Teknik direktörün orada olması bambaşka etki yaratıyor. Ama geride bıraktığımız üç maça birlikte hazırlandık. Birlikte toplantılar yaptık. Gerekli hazırlıkları yaptık. Çok iyi teknik ekibimiz var. Onlar da gerekenleri yapıyorlar. Çok olumsuz etkisi oldu diyemem ama benim orada olmam bambaşka etki yaratıyor. Adil bir ceza değildi."

    -Transfer konusu

    Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, transfer döneminde bazı hamleler yapabileceklerini söyledi.

    Bunun için yeteri kadar zamanları olduğunu vurgulayan Bilic, "Bu konuyu her gün konuşuyoruz. Dünya üzerindeki en iyi takımlar bile transfer döneminde bazı hamleler yapıyorlar. Biz de bazı hamleler yapıyoruz. Bu konuda görüşüyoruz. Zamanı geldiğinde göreceğiz" diye konuştu.

    -"Kavga konusu kapandı"

    Bilic, kavga etmelerinin ardından kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk konusunun kendileri için kapandığını dile getirdi.

    Yaşanan olaylardan kendisinin de üzgün olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, "Ama burada kulübün huzurunu ve imajını korumakla yükümlüyüz. Kulüp her şeyin üzerinde. Buna ben ve başkan da dahil. Kulüp gereken kararı uyguladı ve mesele kapandı" ifadelerini kullandı.

    -"Milli takımın olmaması ciddi darbe"

    Slaven Bilic, A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda olmamasının ciddi bir darbe olduğunu ifade etti.

    Türk Milli Takım kampını ziyaret etmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, şunları söyledi:

    "Türk Milli Takım kampını ziyaret ettim. Çok önemli ve hayati bir maç oynayacaklardı. Orada beş oyuncumuz vardı. Hem onlara hem teknik ekibe şans dilemek için oradaydım. Türkiye bu şansı Hollanda maçında kaybetmedi. Grubun başlangıcında Romanya ve Macaristan'a karşı kaybettiği puanlar zor durumda bıraktı. Hollanda maçı kazanılabilirdi. Ciddi, büyük bir rakip. Yenince Türkiye dışarda kaldı. Türkiye futbolu için ciddi darbe. Üst üste 3 defa büyük bir turnuvanın dışında kalmak hoş bir şey değil. Büyük bir lig var. Böyle ligin Dünya Kupası dışında kalması benim açımdan da üzücü."

    Slaven Bilic, Dünya Kupası play-off turunda ülkesi Hırvatistan'ın İzlanda ile eşleşmesi konusunda ise "İyi eşleşme. Teknik ekip de bunu mutlulukla karşıladı. Ama zorlu periyotlar olacak. Mutlaka bu eşleşmede biz biz favori görünüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow