hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursaspor'un iki seçeneği var

    Bursasporun iki seçeneği var
    expand

    Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, şampiyon oldukları sezondan sonra kulübün eksiye geçtiğini, takıma şampiyonluk ya da kalıcı gelir gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı BTSO Hizmet Binası'nda yapıldı.

    Başkan Körüstan, toplantıda yaptığı konuşmada, yönetim olarak görevde 4 ayı geride bıraktıklarını belirterek, kulübün içinde bulunduğu durumla ilgili hazırladıkları raporu sunacaklarını, bu açıklamaları yaparken de kimseyi hedef alıp suçlamadıklarını belirtti.

    "Kimseyle kavga etmek istemiyoruz" diyen Körüstan, Bursapor'un 2009-2010 sezonunda şampiyonluğu birlik ve beraberlik içinde yakaladığını vurgulayarak, aynı başarıları elde temek için yine o birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

    Körüstan, yönetim kurulunun ilk divan kurulu toplantısında bütçe ve kulübün borcu ile ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını, 25 milyon lira olarak açıkladığı tahmini bütçe açığının önlem alınmadığı için 29 milyon liraya çıkacağını, bunda henüz forma reklamı bulamamalarının ve avronun değer kazanmasının önemli etken olduğunu kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göreve geldiklerinde kulübün kasasında 4 milyon 222 bin lira para bulduklarını, N'Diaye'nin transferine ilişkin olarak Nisan 2019 tarihine kadar 3 milyon avro değerinde senetle birlikte toplamda kasada 12 milyon 841 bin liralık bir değer bulduklarını ifade eden Körüstan, şunları söyledi:

    "Bunun karşılığında Bursaspor'un borçları vardı. Menajerlere 2 milyon 231 bin, bonservis bedeli olarakta 250 bin lira borçlarımız vardı. UEFA’ya da M'bsuma ile ilgili 280 bin avro borcumuz vardı. Biz bu borcu ödedik. Satıcılara 314 bin lira, futbolcu ve teknik kadroya olan borcumuz 4 milyon 389 bin lira, vergi borcumuz bir milyon 272 bin lira. Ödenecek senetler bunun dışında. Ertuğrul Sağlam'a verilen para ve Atatürk Stadı'nın Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanması için yapılan çalışmaların değeri var. Bunların toplamı da 3 milyon 476 bin liradır. Taksitlendirilmiş borçlarımız ise 4 milyon 401 bin liradır. Yöneticilere ise bir milyon 806 bin lira borcumuz var. Toplamda ise o dönemde borcumuz 18 milyon 819 bin liraydı. Kasadaki değerlerimiz göz önüne alındığında şu anki borcumuz 5 milyon 977 bin lira. "

    Körüstan, Bursaspor'un şampiyon olduktan sonra kasasına ciddi bir miktarda para girdiğini, ayrıca Volkan, Sercan ve N'Diaye'nin satışlarıyla kulübün kasasına yaklaşık 10 milyon avro geldiğini anlatarak, "Kulüp o dönemde (Şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda) çok rahatlamış, ancak ondan sonraki dönemlerde yine eksi bakiyeye girmiş. Bizim artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Yani Bursapor için şampiyonluk veya kalıcı gelir gerekiyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalıcı gelirler için cok ciddi projeler ürettiklerini ifade eden Körüstan, ancak kulübe gelir getirecek en ciddi projenin kısa vadede yapımı devam eden Timsah Arena Stadı olduğunu vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yaptıkları görüşmede stadın tüm gelirlerinin Bursaspor'a bırakılması noktasında söz aldıklarını anlatan Körüstan, dükkanların satışı ve diğer yerlerin ciddi gelir kaynağı olduğunun altını çizdi.

    Körüstan, şirketleşme konusunda İbrahim Yazıcı'nın da bir çalışma başlattığını, ancak mahkeme süreci nedeniyle sağlıklı ilerleme kaydedilemediğini dile getirerek, "Rahmetli İbrahim Yazıcı mahkeme sürecinde bu işi askıya almıştı. İnşallah bu mahkeme süreci kasım ayında bitecek. Mahkemenin bitmesiyle birlikte şirketleşme çalışmalarını çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Ayrıca tüzüğün de kesinlikle değişmesi lazım. Bu konuda genç arkadaşlarımız çalışıyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra Başkan Danışmanı Alpay Şar idari ve mali, Genel Koordinatör Ayhan Barışıcı da sportif çalışmalarla ilgili divan kurulu üyelerine bilgi verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow