hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hulusi Belgü stat kompleksi vaat etti

    Hulusi Belgü stat kompleksi vaat etti
    expand

    Fenerbahçe Kulübü'nün başkan adaylarından Hulusi Belgü, en önemli projesinin, yıllık 100 milyon euro gelir getirecek yeni bir stat kompleksi olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belgü, Edition Otel'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin tek adam yönetimiyle değil, bir ekip tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "(Tek başına değil, birlikte) sloganıyla yola çıktım. Önümüzde duran bütün büyük zorlukların üstesinden gelebilmenin yolu, ekip çalıması ve ortak aklın var gücüyle Fenerbahçe için seferber edilmesidir" diye konuştu.

    Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu'nun kendisine verdiği 2 yıl uzaklaştırma cezası nedeniyle kongrede cumartesi günü tüzük gereği bir oylama yapılacağını kaydeden Belgü, "Genel kurul onaylarsa ceza alacağız, adaylığımız düşecek. Ben onaylamayacağını düşünüyorum. Genel kurulda benimle beraber Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve iki asbaşkanı da oylanacak. Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın da diğer iki arkadaşımız da bu oylamadan aklanarak olumlu ayrılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

    - Yeni stat projesi

    Hulusi Belgü, en önemli projesinin yeni bir stat kompleksi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

    "Stadı, liseyi ve Salı Pazarı'nı içine alan bir stat kompleksi projesi geliştiriyoruz. Stadı 50 bin kişiden 75 bin kişiye taşımak istiyoruz. Komplekste ayrıca şampiyonluk meydanı, yemek alanları, stat altında otopark, stat altında yol, çarşı, köşk, ofisler ve yeşil alan olacak. Böyle bir kompleksin Fenerbahçe'ye yıllık 100 milyon euro gelir getirmesini düşünüyoruz. Yaklaşık 250 milyon euroluk yatırımdan bahsediyoruz."

    Fenerbahçe'nin, 770 milyon lirası nakti, 388 milyon lirası gayri nakti yükümlülükler olmak üzere şu anda yaklaşık 1 milyar 150 milyon lira borcu olduğunu ileri süren Belgü, "Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin Sportif AŞ'ye 210 milyon lira borcu var. SPK, 30 Kasım'a kadar bu borcu ödemesi için Fenerbahçe'ye ihtar verdi. Fenerbahçe Kulübü kendi imkanlarını kullanamamış, Sportif AŞ'nin cebinden 210 milyon liraya almış diğer amatör şubelere harcamış" ifadelerini kullandı.

    Belgü, projeleri arasında 5 yılın üzerinde Fenerbahçe'de spor yapmış ihtiyaç sahibi sporcular için "Büyükler Yurdu" kurmayı düşündüklerini, basketbol ve voleybol ile diğer branşlarda başarıları devam ettireceklerini söyledi.

    Futbol takımıyla ilgili soru üzerine Belgü, büyük rakamlarla büyük transferler yapılmasının şu an için erken olduğunu, stat kompleksini yaptılarında buradan gelecek gelirlerle Barcelona ve Real Madrid ile başa çıkacak transferler yapılabileceğini anlattı.

    - "Şu anda adaylığımızı devam ettiriyoruz"

    UEFA ile konuşulduğu zaman Fenerbahçe'nin cezasının indirilme ihtimalinin olduğunu düşündüğünü aktaran Hulusi Belgü, "Şu anda gelebilecek cezayla ilgili UEFA nezdinde hiçbir şey yapılmadığını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izledim. Sahada bir şike olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin kupasını kimsenin elinden alabileceğini de düşünmüyorum" diye konuştu.

    Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın çok yıprandığını düşündüğünü kaydeden Belgü, "Sayın Yıldırım'ın kulübün önünü açması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Aziz Yıldırım başkanlığı bıraktığı taktirde Yıldırım ve yönetici arkadaşlarımız ile Fenerbahçe'nin haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Çünkü bu Fenerbahçe'nin davası" ifadelerini kullandı.

    Belgü, "Mehmet Ali Aydınlar adaylığını açıkladı, çekilmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Bu bir seçim durumu. Fenerbahçe için en iyisi neyse onu yapmamız gerekiyor. Hep beraber oturup, durumu değerlendireceğiz. Ancak şu anda adaylığımızı devam ettiriyoruz" yanıtını verdi.

    Fenerbahçe'nin birçok kurumla kavgalı olduğunu savunan Hulusi Belgü, "Sadece ülke içinde değil yurt dışında da kavgalı. Bir şekilde uzlaşılması, aradaki kavganın kalkması lazım. Fenerbahçe'nin devletle de barışması lazım. Fenerbahçe herkesin takımı, siyasete alet edilmemelidir" diye konuştu.

    Başkan adayı Belgü, Fenerbahçe'de başkanlığın 2 dönemle sınırlandırılması gerektiğini de vurgulayarak, "Kim başkan olursa olsun Fenerbahçe'de 2 dönemden fazla başkanlık yapılmamalı. Uzun dönem olduğu zaman kulüpler, kişilere hizmet ediyor. Tüzükte bir değişiklik yapılması lazım" şeklinde görüşlerini aktardı.

    Hulusi Belgü, yönetim kurulu aday listesinde eski yöneticilerden Işık Eyigüngör'ün olacağını, diğer isimleri daha sonra açıklayacağını sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow