hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Diego Costa'nın vatandaşlığı iptal edilsin!"

    Diego Costanın vatandaşlığı iptal edilsin
    expand

    Brezilya'da, İspanya Milli Takımı'nı seçen Diego Costa'ya karşı tepkiler büyürken, futbolcunun Brezilya vatandaşlığını iptal edilmesi bile gündeme geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya Milli Takımı ile bu yıl iki hazırlık maçı oynayan, ancak resmi bir maça çıkmadığı için vatandaşı olduğu İspanya'da da forma giyme olasılığı bulunan Diego Costa'nın, İspanya'yı seçmesinin yankıları devam ediyor.

    1988 yılında Brezilya'nın Lagardo kentinde doğan ve profesyonel futbol hayatına Portekiz'in Sporting Braga kulübünde başladıktan sonra 2007 yılında Celta Vigo'ya transfer olan Diego Costa, temmuz ayında İspanyol vatandaşlığını da elde etmişti. Atletico Madrid formasıyla bu sezon iyi bir performans gösteren ve gol krallığı yarışında ilk sırada olan Costa, İspanya Milli Takımı'nın da ilgisini çekmiş ve İspanya Futbol Federasyonu'ndan gelen teklifi kabul ederek, İspanya Milli Takımı'nda oynacağını açıklamıştı.

    Brezilya'nın OGlobo gazetesi, Brezilya Futbol Konfederasyonu'nun (CBF), seçimi nedeniyle Costa'ya öfkesinin dinmediğini iddia ederek, Brezilya Adalet Bakanlığı'ndan Diego Costa'nın vatandaşlığının iptal edilmesini istediğini yazdı. CBF Başkanı Jose Maria Marin'in, Costa'nın Brezilya vatandaşlığının iptali talebi için Adalet Bakanlığı'na bir yazı gönderdiği öne sürüldü.

    Bu arada CBF'nin hukuk danışması Carlos Eugenio Lopes, hazırlık maçlarının da FIFA'nın milli takımlar listesine etki ettiğini iddia ederek, Diego Costa'nın Brezilya Milli Takımı ile resmi maça çıkmamış gibi sayılmasının doğru olmadığını savundu.

    Lopes, İspanya Futbol Federasyonu'nun "baskı yaparak ve ekonomik teklifte bulunarak Costa'nın seçimine etki yaptığını" da iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow