hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FIFA'nın Kıbrıs memnuniyeti

    FIFAnın Kıbrıs memnuniyeti
    expand

    FIFA İcra Kurulu, Brezilya'da gerçekleştirdiği toplantıda, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rum Futbol Federasyonu arasındaki anlaşmadan memnun olunduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) İcra Kurulu, yılın son toplantısını, Brezilya'nın Bahia eyaletinin Costa do Sauipe kentinde gerçekleştirdi. FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Joseph Sepp Blatter'in başkanlığını yaptığı kurul, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rum Futbol Federasyonu'nun 5 Kasım tarihinde imzaladığı "iki federasyonun, KOP üzerinden birleşmesini öngören" anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

    Kurul, Filistin ile İsrail'in futbol federasyonlarının, "iki federasyon arasındaki kişi ve malların, Filistin'e giriş-çıkışı ile dolaşımı" konusunda karşılıklı temsilci atayarak birlikte çalışmasını da olumlu karşılandığını bildirdi.

    Toplantıda, Kosova ile Sırbistan futbol federasyonlarının, FIFA Başkanı Blatter'in haziran ayındaki Sırbistan ziyaretini takiben 29 Ekim'de İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Merkezi'nde bir araya gelmesinin ardından 10 Ocak 2014'te ikinci bir toplantı düzenleyecekleri bilgisi verildi.

    Kurul, Başkan Blatter'in, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nın statlarının inşası sırasında yaşanan işçi sorunlarıyla ilgili Katar devleti, Katar'daki şirketler, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Ticaret Birliği Konfederasyonu (ITUC) ile yaptığı görüşmelere devam etmesi şartını tekrarladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda ayrıca gelecek senelerdeki bazı organizasyonlar ve FIFA kongrelerinin nerelerde yapılacağı da karara bağlandı. Buna göre, organizasyonlar ve düzenleneceği ülkeler şöyle:

    2016 Kadınlar 17 Yaş Altı Dünya Kupası: Ürdün

    2016 Kadınlar 20 Yaş Altı Dünya Kupası: Güney Afrika

    2017 17 Yaş Altı Dünya Kupası: Hindistan

    2017 20 Yaş Altı Dünya Kupası: Güney Kore

    2016 FIFA Kongesi: Meksika

    2017 FIFA Kongesi: Malezya

    Sonraki FIFA İcra Kurulu toplantısı, 20-21 Mart 2014 tarihlerinde İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Merkezi'nde düzenlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow