hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Özil'den iddialı açıklamalar

    Mesut Özilden iddialı açıklamalar
    expand

    İngiltere Premier Lig lideri Arsenal'da forma giyen Mesut Özil, üzerinde baskı hissetmediğini ve baskının kendisini hiçbir zaman korkutmadığını söyledi.

    İngiliz The Guardian gazetesine röportaj veren Arsenal'ın 25 yaşındaki Türk asıllı Özil, Real Madrid gibi baskının çok olduğu büyük bir kulüpte forma giydiğini belirterek, "Baskı çok çünkü sahaya çıkıp her oyunu kazanmanız gerekiyor. Hiçbir oyun yok ki insanlar sizden zafer beklemesin. Dolayısıyla orada 3 yıl oynamış biri olarak baskı beni hiçbir zaman korkutmaz. Üzerimde baskı hissetmiyorum" ifadelerini kullandı.

    Futbolda her şeyin her zaman yolunda gitmeyebileceğini anlatan Özil, bunun baskıyla bir ilgisinin olmadığına dikkati çekti. Ligde 34 puanla lider durumda bulunan Arsenal'ın kesinlikle doğru yolda olduğunu vurgulayan yıldız futbolcu, şunları ifade etti:

    "Yorum yapmak için erken olsa da şampiyonluğu kazanma potansiyelimiz var. Oyunumuzu geliştirmeyi sürdüreceğiz. Şu an için kendimize güvenimizin yüksek olduğunu ve güçlü olduğumuzu söyleyebilirim. Kim yedek kulübesinden oyuna girse çok iyi oynuyor. Takım olarak çok çalışıyoruz, bundan dolayı kendimi güvende hissediyorum. Şu anda her şey harika. Çok kabiliyetli futbolcular var."

    Premier Lig'in dünyanın en iyi ligi olduğunu savunan Özil, bu durumun futbolcuları bazen fiziksel olarak zorlayabildiğini ancak kendisinin bunu sevdiğini aktardı.

    "Wenger en iyi menajerlerden biri"

    Mesut Özil, Arsenal'ın Fransız menajeri Arsene Wenger ile Real Madrid'e transfer olmadan önce uzun görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu vesileyle Londra ekibini tanıdığını söyledi.

    Madrid'de harika bir 3 yıl geçirdiğini dile de getiren Özil, "Jose Mourinho gibi harika bir menajerim vardı ve bana çok yardımcı oldu. Ne zaman ihtiyacım olsa Mourinho yanımdaydı. Şimdi burada bulunmaktan gurur duyuyorum. En önemlisi menajerin bana duyduğu güven. Wenger en iyi menajerlerden biri. Bu nedenle doğru yoldayız ve başarılıyız" değerlendirmesinde bulundu.

    "Her gün dua ediyorum"

    Dua etmenin hayatının bir parçası olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, "Her gün dua ediyorum. Dua ettiğimi sahada da görüyorsunuzdur zaten. Soyunma odasında da dua ediyorum" dedi.

    14 haftada 3 gol, 6 asist

    Sezon başında Londra ekibine transfer olan Mesut Özil, ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performansla takımının başarısında önemli rol oynadı. 25 yaşındaki futbolcu, ligde geride kalan 14 haftada 3 gol atarken, 6 asist yaptı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow