hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maç başına 4,5 gol atıyorlar!

    Maç başına 4,5 gol atıyorlar
    expand

    Avrupa liglerinin maç başına en yüksek gol ortalamasına sahip takımı, 4,50 ile Andorra Birinci Futbol Ligi ekibi Lusitans oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Real Madrid, Barcelona ve Manchester City gibi devlerin de bulunduğu listede, Lusitans, Olympiakos ve Sheriff ilk üç sırada yer aldı.

    Bu sezon Andorra Birinci Futbol Ligi'nde üst üste üçüncü şampiyonluğunu kovalayan Lusitans, maç başına 4,50 gol ortalaması yakaladı.

    Liginde 8 maçın 7'sinde galibiyete ulaşan Andorra ekibi, bu karşılaşmalarda fileleri 36 kez havalandırırken, kalesinde sadece 3 gol gördü. Teknik direktör Carlos  Sanchez yönetiminde başarılı bir performans sergileyen Lusitans'ta Luis Dos Reis (7), Cristian Martínez (6), Bruninho (5), Rafael Santos (5), Manuel Machado Riera (5) ve Pedro Reis (4) gol yükünü çeken isimler olarak dikkati çekiyor.

    - Olympiakos ikinci sırada

    Yunanistan Birinci Futbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Olympiakos, bu sezon çıktığı 14 maçta rakip filelere 43 gol gönderdi.

    Bu peformansıyla maç başına 3,07 gol ortalama yakalayan Yunan ekibi, rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle Kostas Mitroglou'nun ligde 14 golle sırtladığı Olympiakos'ta hedef, 1973-1974 sezonunda yine kendilerine ait 102 gollük rekora ulaşmak.

    Moldova Birinci Futbol Ligi'nde son 13 yılda 12 şampiyonluk yaşayan Sheriff, bu sezon da iddiasını sürdürüyor. Ligde 19 hafta geride kalırken, rakip filelere 58 gol gönderen Sheriff, maç başına 3,05 gol ortalamasıyla iddiasını ortaya koydu. Şu ana kadar ligde oynadığı karşılaşmalarda 14 farklı oyuncusuyla gol bulan Moldova ekibi, 16 galibiyete imza atarken 50 puanla en yakın rakibinin 11 puan önünde zirvedeki yerini korudu.

    Galler Birinci Futbol Ligi'nin son şampiyonu The New Saints, ligde bu sezon geride kalan 15 hafta sonunda attığı 45 golle başarılı bir grafik çizdi.

    Galler ekibi, elde ettiği 12 galibiyet ve topladığı 38 puanla ligde zirvede yer alırken, maç başına yakaladığı 3 gollük ortalamayla bu alanda da üst sıralarda yer aldı.

    - Salzburg, tutulmuyor

    Avusturya Birinci Futbol Ligi'nde fırtına gibi esen Salzburg, 18 hafta sonunda maç başına tutturduğu 2,94'lük gol ortalamasıyla Avrupa liglerinin en golcü takımlarından biri oldu.

    Takımın kaydettiği 53 golde, Jonathan Soriano (12), Alan (12), Sadio Mane (8) ve Kevin Kampl (7) gibi isimler 39 golle yükü çekiyor. Salzburg, ligde aldığı 12 galibiyet ve topladığı 40 puanla ilk sırada bulunuyor.

    - Real Madrid ve Barcelona

    İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ve Şampiyonlar Ligi'nin en golcü takımı durumundaki Real Madrid, ileri uçtaki Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ve Karim Benzema üçlüsüyle rakip fileleri havalandırmakta zorluk çekmiyor.

    İspanya Ligi'nde 15 hafta geride kalırken, 44 gol bulmayı başaran Madrid ekibi, maç başına yakaladığı 2,93'lük ortalamayla da dikkati çekiyor. Real Madrid topladığı 37 puanla, Barcelona ve Atletico Madrid'in 3 puan gerisinde ligin üçüncüsü durumunda.

    İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) son şampiyonu Barcelona, bu sezon Gerardo Martino yönetiminde yine zirvede yer alıyor. Ligde 15 hafta sonunda 42 gol kaydetme başarısı gösteren Katalanlar, maç başına 2,80 gol ortalaması yakaladı. 40'ar puana sahip Barcelona ve Atletico Madrid, İspanya Ligi'nde zirveyi paylaşıyor.

    - Manchester City, Pellegrini ile coştu

    İngiltere Premier Ligi'nin iddialı ekiplerinden Manchester City, 15 hafta sonunda 41 gol kaydederken, maç başına 2,73 gol ortalamasıyla başarılı bir görüntü çiziyor.

    Manuel Pellegrini yönetiminde özellikle iç sahada gol bulmakta zorlanmayan Manchester ekibi, ligde 9 galibiyetle 29 puan toplayarak; Arsenal, Liverpool ve Chelsea'nin gerisinde dördüncülükte kaldı.

    Liglerinde şu ana kadar yüksek gol ortalaması yakalayan ekipler şöyle:

    Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, yaptığı 14 maçta 33 gol atarak, maç başına 2,35 gol ortalaması yakaladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow