hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ManU Ferguson'u mumla arıyor

    ManU Fergusonu mumla arıyor
    expand

    Alex Ferguson'un ayrılmasının ardından zor günler geçiren Manchester United, Premier Lig'de 1992-93 sezonundan yana en kötü dönemini geçiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manchester United, bu sezon başında İskoç teknik adam Sir Alex Ferguson'ın takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen David Moyes yönetiminde, Premier Lig tarihinin en zor dönemlerinden birini geçiriyor.

    Son hafta Old Trafford'da Newcastle United'a 1-0 mağlup olan "Kırmızı Şeytanlar", Premier Lig'de 1992-1993 sezonundan bu yana en başarısız performanslarından birine bu sezon imza attı.

    Geçen sezon, 15 hafta geride kaldığında 36 puanla zirvede yer alan Manchester United, 2013-2014 sezonunda bu tablonun uzağında kaldı. Geçen yıl ligde 15. maç sonunda 12 galibiyetle 36 puana ulaşan Manchester ekibi, bu sezon ise 6 galibiyet elde ederek 22 puanda kaldı ve 9. sıraya yerleşti. Manchester Unitedlı futbolcular, geçen yıl rakip filelere 33 gol gönderirken, bu sezon ise şimdiye kadar 22 gol bulabildi.

    Şampiyon tamamladığı geçen sezon yalnızca 5 kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Manchester United, bu yıl 15 hafta geride kalırken Newcastle United karşısında aldığı 1-0'lık yenilgiyle 5 mağlubiyete ulaşmış durumda. Bu sezon ligde şimdiye kadar attığı 22 golle maç başına 1,46'lık ortalama yakalayan Manchester ekibi, 86 golle bitirdiği geçen sezonu 2,26 gol ortalamasıyla tamamlamıştı.

    İngiltere'nin köklü kulüplerinden Manchester United, Premier Lig tarihinde Ferguson yönetiminde 15. haftalar itibarıyla sadece 1992-1993'te 22 puanın altında kalmıştı. Manchester ekibi ayrıca, 15. haftaların ardından puan tablosundaki en düşük sıralamalarından birinde kaldı. United, 1992-1993 sezonunda topladığı 21 puanla lider Norwich City'nin 9 puan gerisinde, sıralamada 10'unculukta yer alıyordu.

    - Liderin 13 puan gerisinde

    David Moyes yönetimindeki Manchester United, bu sezon 15 hafta sonunda lider Arsenal'ın 13 puan gerisinde yer alıyor.

    Premier Lig'de daha önce 15 hafta bittiğinde zirveyle arasında bu kadar puan farkı açılmayan "Kırmızı Şeytanlar", sadece 1992-1993 sezonunda 9 puan geriden gelerek zafere ulaşmıştı. Bu şampiyonluk ayrıca, Ferguson'ın Manchester United başındaki ilk şampiyonluğuydu.

    Ferguson önderliğindeki Manchester United, 21 sezonluk Premier Lig tarihinde 13 şampiyonluk yaşarken, bu sezonlarda 5 kez ikincilik, 3 kez ise üçüncülük elde etmişti. Premier Lig ismi altında, Manchester United ile sezon sonunda ilk üç sıranın altına hiç düşmeyen İskoç teknik adam, takımın başına geldiği 1986-1987 sezonunda ise ligi 11. tamamlayabilmişti. Ferguson yönetiminde Avrupa'da da korkulan bir kulüp haline gelen Manchester United, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa ve 1 Kupa Galipleri Kupası kazanma başarısı gösterdi. 

    Ligde üst sıralara tırmanma hesapları yapan Manchester United, 16. hafta mücadelesinde 15 Aralık Pazar günü Aston Villa'ya konuk olacak.

    - Avrupa'da farklı

    İngiltere Ligi'nde kötü günler ge çiren Manchester United, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise farklı bir görüntü sergiliyor.

    İngiliz ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği A Grubu'nda son maçlar öncesi bir üst tura çıkmayı garantiledi.

    Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen ve Real Sociedad'ın yer aldığı A Grubu'nda 11 puanla lider durumda bulunan Manchester United, oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 de beraberlik alıp, yenilgi yüzü görmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow