hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeballos, Nadal'ı üzdü

    Zeballos, Nadalı üzdü
    expand

    Horacio Zeballos, İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ı, VTR Açık'ın finalinde 2-1 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arjantinli tenisçi Horacio Zeballos, erkekler dünya sıralamasının 5 numarası ve yaklaşık 7 ay süren sakatlığının ardından ilk kez korta çıkan İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ı, VTR Açık'ın finalinde 2-1 yendi.

    Sol dizindeki sakatlığın ardından korta dönen İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Şili'nin Vina Del Mar kentinde düzenlenen toprak kort turnuvası VTR Açık'ta, tek erkeklerde dünya sıralamasının 73'üncü basamağındaki Arjantinli Horacio Zeballos ile karşılaştı. 

    Zeballos, "tie break"e giden ilk seti kaybetse de sonraki setleri 7-6 ve 6-4 kazanarak, Nadal'ı 2-1 mağlup etti ve kariyerinin ilk Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) turnuvası şampiyonluğunu elde etti. Zeballos bu başarısıyla bugün açıklanan dünya sıralamasında 30 basamak atlayarak, dünya 43'üncülüğüne yükseldi.

    Kariyerindeki 41'inci toprak kort finalinde, 5'inci kez sahadan mağlup ayrılan 26 yaşındaki Nadal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, her şeyin yolunda olduğunu ifade ederek, "Finali kazanmak istediğim ve turnuvadaki en iyi maçımı çıkarmadığım doğru. Henüz tam kapasiteyle oynayamadığımı gösteren birçok şey var" diye konuştu.

    7'si toprak kort turnuvası Fransa Açık'ta olmak üzere 11 "grand slam" şampiyonluğu bulunan Nadal'ı yenmeyi başaran Zeballos ise hayatının maçını oynadığını belirterek, "Tenis tarihinin en iyilerinden birine karşı oynadım. Bu anı asla unutmayacağım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow