hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belçikalı Flipkens sürpriz yaptı

    Belçikalı Flipkens sürpriz yaptı
    expand

    Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlar çeyrek final maçında Belçikalı Kirsten Flipkens, Çek Petra Kvitova'yı 2-1 yenerek yarı finale çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez kortta oynanan maçta, 2011 yılının Wimbledon şampiyonu ve 8 numaralı seri başı Kvitova, ilk seti 6-4 hanesine yazdırdı. İkinci seti 6-3 alarak setlerde durumu 1-1'e getiren 27 yaşındaki Flipkens, son seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

    Tek kadınlarda 20 numaralı seri başı Flipkens, kariyerinde ilk kez bir grand slam'de yarı finale yükselme başarısını gösterdi. Çek raket ise geçen yılın ardından bu yıl da turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

    Günün diğer çeyrek final maçında ise 15 numaralı seri başı İtalyan Marion Bartoli, bu yıl Avustralya Açık'ta yarı final oynayan 20 yaşındaki ABD'li raket Sloane Stephens'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek yarı finale çıktı. Bartoli, yarı finalde Belçikalı Flipkens'in rakibi oldu.

    Turnuvada bugün tek erkeklerde çeyrek final maçları yapılacak. Merkez kortta David Ferrer (İspanya)-Juan Martin Del Potro (Arjantin) ve Fernando Verdasco (İspanya)-Andy Murray (Britanya), 1 numaralı kortta ise Novak Djokovic (Sırbistan)-Tomas Berdych (Çek Cumhuriyeti) ve Lukasz Kubot (Polonya)-Jerzy Janowicz (Polonya) maçları oynanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow