hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ali Birand'ı kaybettik

    Mehmet Ali Birandı kaybettik
    expand

    Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

    Birand'ın vefat haberini, oğlu Umur Ali Birand, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde kamuoyuna duyurdu.

    Umur Ali Birand, ameliyatın çok basit bir ameliyat olmasının beklendiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Hiç beklenmedik bir anda kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Vücudundaki son elektriğe kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki, Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Hepimizin başı sağ olsun. Çok sağ olun."

    Hastaneden açıklama

    Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi ise gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatına ilişkin açıklama yaptı. Hastanenin yazılı açıklaması şöyle: "Hastamız Mehmet Ali Birand, safra yollarına yönelik geçirdiği girişimi izleyen dönemde gelişen kardiyak yetmezlik sonrasında yapılan tüm müdahalelere cevap vermemiş ve saat 18.29'da kaybedilmiştir."

    Cenazesi cumartesi günü

    Bu arada Mehmet Ali Birand'ın cenazesinin cumartesi günü toprağa verileceği bildirildi.

    Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar, VKV Amerikan Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Birand için cumartesi günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.

    Sarılar, Birand'ın, kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedileceğini kaydetti.

    Hastaneye geldiler

    Öte yandan Hasan Cemal, Taha Akyol ve Güneri Civaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, VKV Amerikan Hastanesi'ne geldi.

    Kanal D: "Onu çok özleyeceğiz"

    Birand'ın vefatıyla ilgili Kanal D'den açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: Kanal D Haber Grup  Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz; duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand aramızdan ayrıldı. İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, ekipler yetiştirmesini ve hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman  örnek aldığımız Mehmet Ali Birand, hepimizin ağabeyi, arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu kıymetlisiydi. Onu çok özleyeceğiz. Ailesinin, yakınlarının ve medya dünyasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

    Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar, Kanal D Ana Haber bültenine katılarak Mehmet Ali Birand ile ameliyatından önce aralarında geçen konuşmaları aktardı. Birand'ın operasyonun ardından haber sunmayı planladığını belirten Sarılar şunları kaydetti: "O kadar hayata bağlıydı ki, bir gün önce bültenden çıkınca operasyon geçireceğini konuştuk. Stend bu 25 dakikada takılıyordu. Daha önce 2 defa stend değiştirmişti. İkisinde de sabah değiştirip akşam bültene çıkmıştı. Bir önceki gün akşam hastaneye gelirken, dedim ki; 'Serdar'ı çağırayım mı?', Birand 'Hayır, niye çağıracaksın ki, biliyorsun 25 dakikalık bir şey... Sonra geleceğiz bültene bakacağız. Bültendeyim zaten' dedi. Bende 'çağırayım siz dinlenin' dedim, Birand'da 'kendimi yorgun hissedersem ben seni ararım' dedi."

    Dünyanın sayılı gazetecileri arasına girdi

    Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitiren Mehmet Ali Birand, basın sektörünün birçok kolunda çalışarak önemli başarılara imza attı.

    İstanbul'da 1941'de dünyaya gelen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, mesleğe 1964'te Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yapan Birand, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

    Birand, 1985'te TRT'de başlayan ve ardından Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

    Mesleğe Milliyet gazetesinde başlayan Birand, zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarla dünyanın sayılı gazetecileri arasında yer aldı.

    Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınlayan Birand'ın, Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkarması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

    1992-1995'te Show TV'de ana haber bültenini sunan Birand, Kanal D Grup Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı kanalda ana haber bültenini sunuyordu.

    Birand, evli ve 1 çocuk babasıydı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow