hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine değişikliğine kim ne dedi?

    Kabine değişikliğine kim ne dedi
    expand

    Sağlık Bakanlığı'na getirilen Mehmet Müezzinoğlu, bu görevi beklemediğini belirterek, "Bekliyor olsam Ankara'da olurdum" dedi.

    Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliği Edirne'deki programı sırasında öğrendiğini söyledi.

    "Allah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" diyen Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "Bakanlık bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum. Bugün Edirne programlarını yaptık. Benim de az önce haberim oldu. İşimiz hizmet. Sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için çalışacağız" yanıtını verdi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin, "Mahkeme kadıya mülk değildir. Her görevin bir sonu vardır" dedi.  Bakan Günay, Beşiktaş Four Seasons Otel'de düzenlenen "Otel Puan Ödülleri" gecesinin açılışında konuştu. Günay, 5 buçuk yıldan bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapma onurunun kendisine nasip olduğunu ifade ederek, "Şükürler olsun ki, geride bıraktığımız bu süre içinde hem Türkiye turizminde, hem Türkiye'nin toplam kültür yaşamında, arkaya dönüp baktığımız zaman övünçle ifade edeceğimiz güzel şeyler yaptık" diye konuştu. Bakan Günay, çıkışta basın mensuplarının Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin sorusu üzerine, "Mahkeme kadıya mülk değildir. Her görevin bir sonu vardır. Görev bittiği zaman çalışma arkadaşlarınızla ve sizinle ilgili alanlarda çalışanlarla sevgiyle, coşkuyla, alkışla veda etmek, galiba her Bakanın özlemidir. Allah'a şükrediyorum. Bana böyle güzel bir sonucu nasip ettiği için" şeklinde konuştu.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğin hayırlı olmasını diledi.

    Mısır'daki 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümü dolayısıyla Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyona katılan Bakan Çelik, gazetecilerin Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kabinede olanlar da olmayanlar da bizim arkadaşımız. Sayın Başbakan'ın takdiridir. Sayın Başbakanımız böyle uygun buldular. Hayırlı olmasını diliyorum. Sürpriz bir isim yok" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğin iyiye yorumlanması gerektiğini belirterek, "İyi olmuştur. Hayırlı olsun" dedi. Kapusuz, Meclis'te gazetecilerle yaptığı sohbette, konuya ilişkin soruları yanıtladı. Kapusuz, fotoğrafa bütün olarak bakıldığında böyle bir tercihin uygun görüldüğünü belirterek, "Hayırlı olsun demek lazım" diye konuştu. "Başbakan'ın son MYK'da hafif bir sinyal verdi mi?" sorusuna Kapusuz, "Öyle bir sinyal vermedi. Bu konularda Başbakan'ın tarzı şu, kendisi götürüyor, kendisi karar veriyor. Doğru olan da bence bu. Yani bunlarla ilgili bir tartışma zemini açılarak, 'arkadaşlar ne diyorsunuz, kimi değiştirelim?' Bunlar olmaz zaten. Böyle bir işaret bunda değil, bundan öncekilerde de yoktu zaten" karşılığını verdi. Kapusuz, Sağlık Bakanlığı'na getirilen Mehmet Müezzinoğlu'nun il başkanlığı görevinde bulunduğunu, sağlık alanında çok eskiden beri tecrübeleri, hastaneleri olduğunu söyledi.

    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız, bundan sonra farklı kapasitelerde farklı görevler yapacaklardır. Bugün yeni görev devralan arkadaşlarımız da, bu görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

    Kılıçdaroğlu: "Hayırlı olsun"

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin, "Hayırlı olsun. Daha yeni kurulmuş, şu an söyleyeceğim bu kadar" dedi. Kayseri Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası gazetecilerin kabine değişikliğiyle ilgili sorusunu, "Hayırlı olsun. Daha yeni kurulmuş, söyleyeceğim şu an bu kadar" diye yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow