hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuzla'da fabrika yangını...

    Tuzlada fabrika yangını...
    expand

    İstanbul Tuzla'da bir boya fabrikasında çıkan yangın saatler süren çalışmanın ardından söndürüldü.

    Tuzla'da Tepeören mevkiindeki boya fabrikasında saat 14.45 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    Alev alev yanan fabrikada patlamalar da meydana geldi. Korkutan patlamalar kamerala yansıdı.

    Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi yaptı.

    Daha sonra Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir, Ümraniye, Kartal ve Gaziosmanpaşa'dan çok sayıda itfaiye ekibi buraya sevkedildi. Havadan müdahale için de destek istendi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamadı Tuzla Tepeören Mahallesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi'nde çıkan yangınla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

    Açıklamada şöyle denildi: "İlk gelen bilgilere göre bir patlama sonrası boya fabrikasında başlayan yangın kısa sürede yayıldı. Yangının ihbar edilmesi ile birlikte İstanbul İtfaiyesi alarma geçerek yangına müdahaleye başladı. Yangına O.S.B Tuzla Orhanlı Pendik Sultanbeyli Kartal Dudulu Yeni Şehir Kurtköy Ümraniye Seyrantepe Şişli Gazi Başakşehir Kadıköy Şişli  İstinye itfaiye gurupları 46 araç 159 personel ile müdahale ediliyor."

    Yangın saat 17.30 sıralarında kontrol altına alınabildi. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.

    "Yangının statik elektriklenmeden çıktığı tahmin ediliyor"

    Bu arada Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının, statik elektriklenmeden çıktığının tahmin edildiğini söyledi.

    "Fasa Kimya" adlı iş yerinde çıkan yangının, itfaiyenin 1.5 saatlik yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürüldüğünü kaydeden Heybet, 'Böylesine büyük bir yangında en büyük tesellimiz, can kaybı olmaması" dedi.

    Heybet, bir itfaiye erinin yangın sırasında hafif yaralandığını ve olay yerindeki sağlık ekibinin müdahalesinden sonra görevine geri döndüğünü aktardı.

    Yangında "Fasa Kimya" adlı iş yeri tamamen kullanılamaz hale gelirken, bitişiğindeki iki fabrikada da alevlerin sıçraması sonucu maddi hasar meydana geldi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow