hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de uçak düştü: 1 ölü, 1 yaralı

    Mersinde uçak düştü: 1 ölü, 1 yaralı
    expand

    Mersin'de sivil eğitim uçağı düştü. 1 pilot öldü, bir pilot yaralı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan havalandığı belirlenen Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağı, ilçeye bağlı Camilimanda köyü ile Çamtepe köyü yakınlarında narenciye bahçesine düştü.

    Çevredeki köylülerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Uçağın pilotu Murat Can'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

    Kazadan yaralı olarak kurtulan uçuş eğitimi alan pilot adayı Seyit Topal ise Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Görgü tanıkları, CESSNA 172 tipi olduğu belirlenen sivil eğitim uçağının yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğünü bildirdi.

    Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

    Kazada, hayatını kaybeden pilot öğretmen Murat Can'ın, Türk Hava Kuvvetleri'nden yarbay rütbesiyle emekli olduğu öğrenildi.

    Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi'ne ait Cessna tipi eğitim uçağının Tarsus-Mersin üzerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı zorunlu iniş yaptığı bildirildi.

    Türk Hava Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, zorunlu iniş neticesinde pilotun şehit olduğu, öğrencinin ise yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

    Olayla ilgili incelemelerin devam ettiği, elde edilen bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow