hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cilvegözü saldırısında zanlının eşgali belirlendi

    Cilvegözü saldırısında zanlının eşgali belirlendi
    expand

    Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki saldırıya ilişkin soruşturmada Suriyeli zanlının eşgali belirlendi, bindiği taksinin şoförünün de ifadesi alındı.

    Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 14 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Bombacı olduğu iddia edilen Suriyeli zanlının eşgali belirlendi. Polis zanlının Türkiye'den çıkış yapma ihtimaline karşın gümrük kapılarında kontroller artırıldı.

    Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamerası kayıtlarında, bombalı aracı sınır kapısına getiren 3 kişi tespit edilmişti.

    O 3 kişiden 2'si Suriye tarafına kaçarken, diğer kişinin Türkiye'ye girdiği belirlendi.

    Türkiye tarafına giriş yapan zanlıyı  aracıyla Antakya yönüne 35 kilometre  götüren taksicinin ifadesine başvuruldu. Bu kişinin verdiği ifadeler doğrultusunda, polis zanlının eşgalini belirledi. Polis zanlının Türkiye'den çıkış yapma ihtimaline karşın gümrük kapılarında kontroller artırıldı.

    Güzergahlardaki güvenlik kameraları da incelenirken bölgede Suriyelilerin kaldığı yerlerde mercek altına alındı.

    O taksici konuştu (TIKLA-İZLE)

    Suriyeli bombacıyı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan alarak Antakya yönünde götüren taksici 48 yaşındaki Tamer A., korsan taksici olduğunu belirterek gümrük kapısından çıkan bir Suriyelinin taksisine bindiğini ve şehir merkezine gitmek istediğini anlattı. Suriyeli ile 15 liraya anlaştığını ve yola çıktığını belirten Tamer A., olayı şunları anlattı: "Sınır kapısından hareket ettikten kısa süre sonra gümrük sahasında büyük bir gürültüyle patlama oldu. Ben de taksideki Suriyeli de çok korktu. Hızla bölgeden uzaklaştım. Daha sonra kendi isteğiyle otomobilden indi. Bombacı olduğunu bilsem kesinlikle ihbar ederdim. Ama olay anında o da çok korktu, hiç şüphelenmedim. Sonunda o da insan. Daha sonra ne olduğunu bilmiyorum."

    Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet, Jandarma, İstihbarat ve Gümrük ekipleri koordineli çalışıyor. Ayrıca soruşturma kapsamında, aralarında gümrük çalışanları, görgü tanıkları ve yaralıların da olduğu 60'a yakın kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi.

    Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise sınır kapısındaki ticari aktivitenin bu akşam ya da yarın sabah yeniden başlayacağını açıkladı.

    Tampon bölgedeki tırların Türkiye'ye geçişi başladı

    Patlama sırasında tampon bölgede bulunan tırların Türkiye tarafına geçişi de başladı. İnsani yardım malzemesi taşıyan ve olay anında bölgede bekleyen, maddi hasar gördüğü belirlenen Türk plakalı 6 tır, Türkiye tarafına getirildi. Bu arada tampon bölgede insani yardım aktarımı yapmak için bekleyen ve patlama sırasında maddi hasar gören yaklaşık 60 tırın ise gün içerisinde Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacağı öğrenildi. Tır şoförleri, olay sırasında yardım malzemelerini aktarmak için beklediklerini ve çok şiddetli bir patlama yaşandığı söylediler.

    Yayladağ'da da güvenlik önlemleri artırıldı

    Patlama sonrası Türkiye'nin Suriye'ye açılan Hatay'daki diğer sınırı kapısı olan Yayladağı Gümrük Kapısı'nda da güvenlik önlemleri arttırıldı. Sınır Kapısında 4'ü Türk 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Yayladağı ilçesindeki kapıda hareketlilik olduğu gözlendi. Yayladağı Gümrük Kapısı'nda, kamera ve giriş çıkış kayıtlarının incelenmeye alındığı öğrenildi.

    Bu arada, gümrük sahası çevresindeki güvenlik kameralarının sayısının arttırıldığı, Türkiye'ye giriş çıkış yapan tüm araç ve kişilerin titizlikle incelendiği gözlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow