hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den "Öcalan" tepkisi

    MHPden Öcalan tepkisi
    expand

    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 4. yargı paketine ilişkin, "Öcalan'ın adım adım Meclis'e gelmesi; Öcalan'ın, PKK'nın, KCK'nın makulleştirilmesi çabasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

    Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Ankara Büyükelçisinin, süren bazı davalarla ilgili açıklamalarını anımsatarak, "Yanlış adamın doğruları söylemesi de yanlıştır" dedi.

    Hiçbir ülkenin yetkilisinin, görevi ne olursa olsun Türkiye'nin içişlerine karışma hakkı olmadığını belirten Yeniçeri, "ABD Büyükelçisi'ni kınıyor, haddini bilmeye davet ediyor ve kendilerini protesto ediyorum" diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etmesine de değinen Yeniçeri, "Başbakan Erdoğan bu hareketiyle adeta timsah gözyaşı dökmüş olmaktadır" dedi.

    "Barış gelecek, kan akmayacak" söylemleri altında, iktidarın "bebek katili ile başlattığı görüşmelerin amacının; BDP'nin anayasa konusunda desteğini almak ve Güneydoğu'da yerel seçimlerde siyasi avantaj sağlamak" olduğunu öne süren Yeniçeri, "Erdoğan, partisinin ve Türkiye'nin mutlak sahibi olmak istiyor" ifadesini kullandı.

    Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı yerine tüm kuvvetlerin kendisinde toplandığı bir sistem istediğini öne süren Yeniçeri, "Başkanlık sistemi Türkiye'nin ihtiyacı için değil Tayyip Erdoğan'ın ihtirasını tatmin etmek amacıyla ortaya atılmıştır. Bu sistemin benimsenmesi durumunda çoğunluğun tahakkümünü getirmesi kaçınılmazdır" dedi.

    Yeniçeri, 4. Yargı Paketiyle ilgili bir soru üzerine, "Öcalan'ın adım adım Meclis'e gelmesi; Öcalan'ın, PKK'nın, KCK'nın makulleştirilmesi çabasıdır. Öcalan'ı önce İmralı'da konuta, sonra başka bir yere, sonra da yavaş yavaş siyasete dahil etme çabaları olarak görüyorum" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow