hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    28 Şubat Soruşturması'nda yeni dalga

    28 Şubat Soruşturmasında yeni dalga
    expand

    28 Şubat Soruşturması kapsamında savcıya ifade veren eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 Şubat Soruşturması kapsamında, bazı emekli askerlerin ifadelerine başvurulmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirileceği belirtildi. Soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, Ankara Adliyesi'ne getirildi.

    Ankara Adliyesi'ne, ifadelerine başvurulmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'den getirilecek emekli asker sayısının 7 olduğu öğrenildi.

    4 emekli komutan Ankara'ya gönderildi

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli Koramiral Aydan Erol,
    emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer ve emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer, Ankara'ya gönderildi.

    Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli Koramiral Erol, emekliTümamiral Özbey, emekli Tuğamiral Sümer ve emekli Korgeneral Efeer, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis eşliğinde
    Atatürk Havalimanı'na getirildi.

    Emekli 4 asker, buradan THY'nin tarifeli seferiyle saat 11.00'de Ankara'ya gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal adliyede

    28 Şubat Soruşturması kapsamında, emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal da ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin ile Gürdal'ın ifadelerinin alınmasına başlandı.

    Emekli orgeneral Celasin serbest bırakıldı

    Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin'ın avukat Erol Aras, "Şu an itibariyle öneceki Hava Kuvvetleri Komutanımız Cumhuriyet Savcısı'nın sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer ifadelerin alınması devam ediyor. Somut bir suçlama yöneltilmedi. Yaklaşık olarak 40 soru soruldu. Ama sorulmuş soruların yüzde 80'ini daha önce sorulmuş sorular ile aynıydı" dedi.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow