hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muammer Güler'den Sinop açıklaması

    Muammer Gülerden Sinop açıklaması
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sinop'ta BDP heyetine yönelik saldırıya ilişkin, "Herkesin sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

    Muammer Güler, THY'nin tarifeli seferiyle Ankara'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda Bakan Güler'i, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı.

    Gazetecilerin dün Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Güler, başlangıcından itibaren olayları takip ettiklerini belirtti.

    Muammer Güler, Sinop'taki milletvekilleri ve parti yöneticileriyle defalarca görüşme yaptığını dile getirerek, "Tabii ki olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz. Elbette ki Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi partiye mensup olursa olsun, bütün milletvekillerinin demokratik haklarını, siyasal faaliyetlerini hukuki bir ortamda, gerginlik olmayan, huzurlu ortamda yapmasından yanayız" diye konuştu.

    Sinop'ta yaşanan olayların tasvip edilecek bir durumu olmadığını belirten Güler, verilen talimatlar doğrultusunda emniyet görevlilerinin  milletvekillerin Samsun'a aktarılmasını sağladıklarını söyledi.

    Muammer Güler, valiliğin yaptığı yazılı açıklamaya göre, yaşananlarla ilgili 14 kişi hakkında soruşturma yapıldığını hatırlatarak, "Çorum'da herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Bugün de Samsun'da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirleri aldırdık. Tabii ki bu çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

    DHKP/C'ye yönelik operasyonlar

    Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ve yetkili mahkemelerin verdiği karara istinaden yapıldığını ifade eden Güler, "Onunla ilgili işlemleri adli makamlar sürdürüyor. Arkadaşlarımız değişik illerde gözaltılar yaptılar. Elbette adliyenin bu konudaki kararı uygulanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Öte yandan Atatürk Havaalanı'ndan çıkışında eski CHP Milletvekili İlhan Kesici'yle karşılaşan Güler, Kesici'yle kısa süre görüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow