hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sierra cinayeti için Hatay'da operasyon

    Sierra cinayeti için Hatayda operasyon
    expand

    Sarai Sierra cinayetiyle ilgili olarak polisin aradığı Ziya T.’yi yakalamak için Hatay’da operasyonlar yapılıyor.

    İstanbul’dan Hatay’a giden özel bir ekibin de katıldığı operasyonlarda polis Ziya T.’yi Suriye’ye kaçma ihtimalini değerlendiriyor.

    Operasyonlara yaklaşık 100 polisin katıldığı öğrenildi.

    Amerikalı kadın Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada operasyonlar şüpheli Ziya T.’nin ailesine gittiğini söylediği Hatay’da yoğunlaştırıldı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip tarafından Ziya T.’nin izi bulunmaya çalıştığı belirtildi.

    Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde destek verdiği operasyonlarda bölgede adeta bir insan avı başlatıldı. Ziya T.’nin resimleri bölgede görevli polislere dağıtıldı.

    Polisin şüphelinin Suriye’ye kaçma hazırlığında olduğunu tespit ettiği, bu nedenle kaçışı engellemek için operasyonlara hız verildiği öğrenildi. Ziya T.’yi yakalamak için bölgede yaklaşık 100 polisin görev yaptığı öğrenildi.

    Öte yandan Ziya T.’nin Karabük’te 2 gün saklandığı ağabeyinin evinde geniş çaplı inceleme yapıldığı öğrenildi.

    Polis Ziya T.’den DNA izi bulabilmek için yattığı yatağı, kullandığı bardak, tabak, çatal bıçak, ayakkabı çekeceği gibi eşyalar üzerinde inceleme yaptığı öğrenildi.

    Alınan örneklerin incelemesinin polis kriminal laboratuarında incelemesinin sürdüğü henüz resmi bir raporun çıkmadığı öğrenildi.

    Öte yandan Ziya T.’nin resimleri tüm sınır kapılarına dağıtıldı. Sınır kapıları yazılan yazıda Ziya T.nin başka bir kimlikle yurt dışına çıkmaya çalışılabileceği bu nedenle dikkatli olunması konusunda uyardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow