hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KESK gözaltılarına protesto

    KESK gözaltılarına protesto
    expand

    KESK üyelerinin DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındıkları soruşturmada, şüphelilerin avukatlarıyla görüşmeleri engellendi.

    DHKP-C'ye yönelik dün 28 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan çoğu memur 167 kişinin sorgusu sürüyor. KESK üyeleri, dün akşam bazı kentlerde operasyonu protesto etmek için sokaklardaydı.

    Hatay'daki eylem gergin geçti. Güvenlik güçleri KESK üyelerinin yürüyüşüne izin vermeyince tartışma çıktı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Olaylar sırasında 2'si polis 3 kişi hafif yaralandı.

    Ankara'daki protesto gösterisinin adresi, Adalet Bakanlığı önüydü. Milli Müdafaa Caddesi'nde buluşarak Adalet Bakanlığı'na yürüyen KESK üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. KESK üyeleri operasyonun keyfi olduğunu savundu.

    İstanbul'da Taksim Meydanında toplanan KESK üyeleri de, slogan atarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Memur-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan, operasyonlarla baskı altına alınmak istendiklerini öne sürdü. Grup Yorum sanatçıları da türküleriyle eyleme destek verdi.

    İstanbul'da  bugün de Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Kamu Emekçileri Cephesi'ne bağlı grubun basın açıklamasına, polis izin vermedi. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, "DHKP-C Operasyonu yalan, Gerçek, AKP'nin Halk Düşmanlığıdır" yazılı pankart açtı. Polis protestoculardan pankartı kaldımalarını ve dağılmalarını istedi. Ardından protestocular, çevik kuvvet zoruyla uzaklaştırıldı ve zaman zaman da arbede yaşandı.
     
    "Ya müvekkilerinizi zehirlerseniz" gerekçesi

    Öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları sürüyor. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ilk 24 saat avukatları ile görüşmelerine izin verilmeyen şüphelilerin avukatları, bu sürenin dolmasının ardından da emniyete sokulmadı. Sadece tuvaletlerden su içmelerine izin verildiği ileri sürülen şüphelilerin, kendilerince temin edilmesini istedikleri içme suyunu içeri sokmalarına emniyet yetkililerince izin verilmeyen avukatlar, durumu savcılığa iletti. Şüpheli müdafiilerinden avukat Ali Şafak, "Müvekkillerimizle görüştürülmediğimizi ve içme suyu iletemediğimizi anlattığımız savcı bize, 'Müvekkillerinizi zehirlemeyeceğinizi nereden bilelim' diye yanıt verdi. Biz de bunun üzerine, 'Hiçbir şüphelinin bugüne kadar avukatı tarafından zehirlendiği duyulmadı ama Emniyet'te darp edilen, işkence ve kötü muameleye maruz kalan çok sayıda insan var, bu konuda ülkemizde çok sayıda mahkeme kararları ve ciddi bir hafıza var' dedik. Daha sonra müvekkillerimizin parası ile kantinden içme suyu almalarına izin verildi. Bunun ardından da biz de müvekkillerimiz ile görüşmeye başlayabildik" diye konuştu.

    "Hastalara ilaçları verilmiyor"

    Avukat Ali Şafak gözaltında bulunan kronik böbrek hastası Songül Coşkun ile kronik migren hastası Dursun Doğan ile hastalığı bulunan Mehmet Hanifi'ye gözaltında ilaçlarının verilmediğini ve durumlarının kötü olduğu halde doktora çıkarılmadıklarını da bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow