hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürün'de yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 39 yaralı

    Güründe yolcu otobüsü devrildi: 3 ölü, 39 yaralı
    expand

    Sivas'ın Gürün İlçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1'i çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi ise yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza sabaha saat 03.40 sıralarında Kayseri-Malatya karayolu Gürün İlçesine 10 kilometre mesafedeki Mazıkıran mevkisinde meyana geldi. İstanbul'dan Siirt'e giden İlhan Erol(47) yönetimindeki 34 YL 6695 plakalı yolcu otobüsü hafif buzlu yolda kontrolden çıkarak yolun sağ tarafındaki araziye girdi.

    Yan yatan otobüs bu vaziyette yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra durdu. Kazanın duyulmasının ardından olay yerine Jandarma ekipleri ile polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 1.5 yaşındaki Ömür Koçaklı, 49 yaşındaki İbrahim Dayan ve 49 yaşındaki Nuriye Demir olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada otobüs içerisinde bulunan yolculardan 39 kişi ise yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslar ile Gürün, Sivas, Malatya ve Kayseri'de bulunan hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan 3'ünün de durumunun ağır olduğu belirtildi.

    Şoför, 'fren tutmadı'

    Kazadan yaralı olarak kurtulan yolcular, gelirken arabanın birden sallanmaya başladığını ve şoförün uyuduğunu zannettiklerini, daha sonra otobüsün yalpayayarak devrildiğini anlattı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan otobüs şoförü İlhan Erol ise kaza sırasında otobüsün freninin tutmadığını ve bu nedenle kontrolü kaybettiğini söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow