hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Erdoğan'a sert suçlama

    Bahçeliden Erdoğana sert suçlama
    expand

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylardan Başbakan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia etti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmralı ile yapılan görüşmelere ilişkin, "terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'nin ağırlık merkezi haline dönüştürüldüğünü, gelişmelerin boyutunu ve yönünü tayin edecek sözde akil adam seviyesine çıkarıldığını" savundu.

    Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "biz kavramının içinin boşaltıldığı, mensubiyet bilincinin altının oyulduğu ve birlikte yaşama hissiyatının hırpalandığını" iddia ederek, bu durumun, "çok çetin ve var olma, yok olma sınırında geçecek bir imtihana işaret ettiğini" öne sürdü.

    "Türk milleti, bir yanda 'süreç, barış, çözüm' sacayağında ağır bir şantaja maruz kalırken, diğer yanda geri dönülmesi çok zor olacak dağılma ve parçalanma girdabına sokulmak istenmektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan İmralı canisiyle Türkiye'nin ve Türk milletinin kaderini akıl almaz ve hiçbir şekilde izahı olmaz şekilde masaya yatırmıştır. Bu masada bin yıllık kardeşlik, Türk milletinin anlam ve hayat kaynakları meze yapılarak iştahla yenilmektedir. Gelişmeler göstermiştir ki etnik temelli bölücü terör AKP'yi felç etmiş, karar alma özelliklerini ve milli onurunu bir daha canlanmamak üzere gömmüştür."

    Gizli pazarlıklar

    İmralı'ya gideceklerin, günlerce tartışıldığını, AK Parti ile BDP arasında isim pazarlıkları yapıldığını belirten Bahçeli, Türkiye'nin gündeminin buraya hapsedildiğini öne sürdü.

    Bahçeli, "AKP, BDP'li bazı isimlere yalandan ambargo koymuş, kamuoyu tepkisini frenleyebilmek için yalama haline gelen veto kartını kullanmış, yapılan beyhude açıklamalarla karşılıklı söz düellosuna dönen İmralı ziyaretlerinin makul isimlerle yapılmasında ısrarcı olmuştur. Ne acıdır ki İmralı canisi, AKP sayesinde Türkiye'nin ağırlık merkezi haline dönüştürülmüş, aynı zamanda gelişmelerin boyutunu ve yönünü tayin edecek sözde akil adam seviyesine çıkarılmıştır" görüşünü savundu.

    "Başbakan Erdoğan'ın tüm umut ve beklentisini, başkanlık hedefini on binlerce insanın kanına girmiş caniye bağlamıştır" iddiasında bulunan Bahçeli, "Bunun için İmralı bekçiliğine soyunmaktan, İmralı havarisi olmaktan ve İmralı müşahidi rolünden gocunmamış, bundan da rahatsızlık duymamıştır. Başbakan Erdoğan, siyasi menfaati doğrultusunda ve ikbal endişelerinin izdüşümünde, İmralı canisiyle her anlamda ittifak kurmuş ve birlikteliklerini çözüm süreci isimli çöküşün şahitliğiyle nikah aşamasına getirmiştir" ifadelerini kullandı.

    BDP heyetinin Karadeniz gezisi

    BDP heyetinin Karadeniz gezisine de değinen Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adına çözüm süreci denilen 'çöküş ve çözülüş' planının toplumsal tabanda kabullendirilmesi ve aziz milletimizin alt etnik kimliklere sapması konusunda ikna edilmesi amacıyla AKP'nin teşvik ve yol açmasıyla BDP'li bir grup milletvekilinin başlattığı Karadeniz turu hassasiyetlerin aldığı ve ulaştığı boyutu göstermesi bakımından son derece anlamlıdır. AKP ve BDP'nin eşgüdüm ve rol paylaşımı halinde sinsice Karadeniz'i hedef almasını, asil ve cesur Karadeniz insanımızı ihanet planlarına dahil etme yüzsüzlüklerini iyi okumak ve anlamlandırmak gerekmektedir."

    "Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylardan da Başbakan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu" iddia eden Bahçeli, "Bu gerçekler ortada dururken, kendisinin 'teröristle kucaklaşanlarla görüşmem' diyerek terslediği BDP'lilere şimdi saygı gösterilmesini öfkeyle dile getirmesi, tükenmiş ve iflas etmiş bir siyasetçinin nafile beyanlarından başka bir manaya gelmeyecektir" görüşünü savundu.

    Bahçeli, şöyle devam etti: "Kimse boşuna uğraşmamalıdır, Türk-Kürt kavgası çıkarmaya, derin kardeşlik hukukunu yağma etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Devamlı körüklenen etnik kutuplaşmanın Türkiye'nin mahvına neden olacağı, son yurdumuzu Yugoslavya'nın bir kopyası haline dönüştüreceği hesaba katılmalı ve herkes, en başta da hükümet aklını başına almalıdır. Başbakan'ın Türk milliyetçiliğini ırkçılık, ayrımcılık ve kafatasçılık olarak mahkum etmeye yeltenen bitmek bilmeyen provokatif çıkışları inşallah maya tutmayacak, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türk vatandaşları buna karşı seslerini yükseltecektir."

    MHP süreci halka anlatacak

    MHP Merkez Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin dün toplanarak, bundan sonra uygulanacak politikaları gözden geçirdiğini bildiren Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı: "Partimiz vatanımızın her köşesinde, milletimizin her ferdiyle, hiçbir ayrım ve farklılık gözetmeksizin buluşacak ve çalışmalarını heves ve inanmışlıkla sürdürecektir. Bu çerçevede tehlikeleri anlatacak, sözde çözüm özde çöküş sürecinin gerçek yüzünü her platformda dile getirecek, buna karşılık gerçek çare ve selamet yollarını göstererek, Türkiye'ye ve Türk milletine eksiksiz ve tavizsiz arka çıkacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow