hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'dan mesaj var!

    Öcalandan mesaj var
    expand

    İmralı'ya giden BDP heyeti döndü. BDP'li Pervin Buldan Öcalan'ın mesajını okudu: "Bu görüşme tarihi bir adımdır. Bu süreçte taraflar çok dikkatli olmalıdır."

    İmralı'ya giden ikinci heyette BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan vardı.

    Öcalan'ın heyete 3 mektup verdiği belirtiliyor. Öcalan'la görüşmede neler konuşulduğuna dair açıklamayı Pervin Buldan yaptı. Sorulara yanıt vermeyen Buldan, Abdullah Öcalan'dan gelen bir mektubu okudu:

    "Bu görüşme tarihi bir adımdır. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıtdır. Devletin elinde tutsaklar var. PKK'nın elinde tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım ailelerine kavuşurlar. Bütün notları ve açıklamaları gerektiğinde eş başkanlar yapacaktır."

    Demirtaş'tan açıklama

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Hatay il kongresinde yaptığı konuşmada, BDP heyetinin İmralı'ya gitmesini değerlendirdi. Şimdiye kadar hükümetle hiçbir şekilde resmi bir görüşme yapmadıklarını kaydeden Demirtaş, şunları söyledi: "Bugün bir grup arkadaşımız, şu anda Sayın Öcalan ile buluşmuşlardır. Öyle tahmin ediyoruz ki yeni bir süreç başlamış olacak. Tabi arkadaşlarımız gelince oradaki tartışmaları, görüşmelerin sonucunu kapsamlı bir şekilde sizlerle paylaşacağız."

    Bir açıklama da İçişleri Bakanı'ndan...

    İçişleri Bakanı Muammer Güler de İmralı ziyaretinin yapıldığı saatlerde Gaziantep'te konuştu. Güler, "Çözüm sürecini şarta bağlayan, belli koşullarla bu işi sınırlı gören bir anlayışı kabullenmemiz mümkün değil" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow