hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Angela Merkel Türkiye'de

    Angela Merkel Türkiyede
    expand

    Kahramanmaraş'ta Alman askerlerini ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Nevşehir'e geldi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Merkel, kara yolu ile Kahramanmaraş'a ulaştı.

    Başbakan Merkel, patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlası'nda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından karşılandı.

    Merkel ile Yılmaz, daha sonra patriot sisteminin yer aldığı alana geçti.

    Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann'dan bilgi alan Merkel, patriot rampasını inceledi, Alman askerlere çeşitli sorular yöneltti.

    Angela Merkel daha sonra Alman askeri birliğini ziyaret etti.

    Alman askerleri selamlayan Merkel, patriot hava savunma sistemiyle ilgili brifing aldı.

    Patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlası'ndaki Alman askeri birliğini ziyaret eden Merkel ve beraberindeki heyet, incelemelerinin ardından kara yolu ile Gaziantep'e hareket etti.

    Bu arada, ziyaret nedeniyle yol güzergahında yoğun güvenlik önlemi alındığı, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Türkoğlu-Nurdağı kara yolunun köprü ve menfez gibi bölümlerinde dedektör köpeği ile arama yaptığı, hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirildiği görüldü.

    Nevşehir'de


    Merkel'i Gaziantep Havalimanı'nda, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın uğurladı.

    Merkel'i, Kapadokya Havalimanı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ve diğer ilgililer karşıladı.

    Merkel, daha sonra, geceyi geçireceği Avanos ilçesindeki Kapadokya Hilton Oteli'ne geçti.

    Yarın Göreme Açık Hava Müzesi, Çavuşin Kilisesi, Zelve ve Avanos'u ziyaret edecek Merkel'in, öğle saatlerinde Ankara'ya gitmesi bekleniyor.

    Merkel'in pazartesi günü uçakla Ankara'ya hareket etmesi bekleniyor.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkel'in Ankara'daki temaslarında Türkiye açısından kritik gündem başlıkları, teröre desteğin kesilmesi, AB müzakereleri ve ekonomi olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow