hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IKEA Türkiye'den ''et'' açıklaması

    IKEA Türkiyeden et açıklaması
    expand

    IKEA Türkiye, mağazalarındaki restoranlarda satılan köfte ve sosis ürünlerinin tamamının yüzde 100 dana eti olduğunu bildirdi.

    IKEA'dan yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberler anımsatılarak müşterileri doğru bilgilendirmek adına açıklama ihtiyacı doğduğu belirtildi.

    Açıklamada, "IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir. IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen Pınar Et ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

    21 ülkedeki İsveç köftelerini toplattı

    Bu arada IKEA, 21 Avrupa ülkesindeki mağazalarında satılan köfteleri toplattı.

    Şirket sözcüsü Ylva Magnusson, IKEA mağazalarında satılan İsveç köftesinde at etine rastlanması nedeniyle arasında Slovakya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Belçika, İspanya, Yunanistan ve İrlanda'nın da olduğu 21 Avrupa ülkesinde köftelerin toplatıldığını açıkladı.

    Söz konusu 21 ülkenin, etleri aynı tedarikçiden aldığına vurgu yapan sözcü, yerel tedarikçileri kullanan Rusya, Norveç ve ABD'nin durumdan etkilenmediğini belirtti.

    Avrupa'daki at etinin hamburger eti, lazanya gibi süpermarketlerde satılan donmuş gıdaların yanı sıra sığır etli makarna sosu, restoran menüleri, okul ve hastane yemekleri arasında da görüldüğü vurgulanıyor.

    İngiltere'de dondurulmuş gıdalarda at eti tespit edilmesinin ardından, arasında Fransa, İsveç ve İrlanda'nın da bulunduğu diğer Avrupa ülkelerindeki benzer ürünlerde de at eti tespit edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow