hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarai Sierra'da Hatay izi yok

    Sarai Sierrada Hatay izi yok
    expand

    İstanbul'da öldürülen ABD'li Sarai Sierra cinayetinde bir numaralı zanlı olarak aranan Ziya T'nin izine Hatay'da rastlanmadı.

    Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada polisin bir numaralı zanlı olarak aradığı Ziya T.'nin Suriye'ye kaçmış olabileceği ileri sürülüyor.

    Hatay bölgesinde yoğunlaştırılan çalışmalarda polisin bugüne kadar herhangi bir ipucu ede edemediği öğrenildi.

    Öte yandan bölgede savaşan muhalif gruplarla irtibata geçildiği, şüpheli Ziya T., hakkında bilgi verildiği, Suriye topraklarında öldürülmüş olma ihtimalinin de değerlendirildiği bildirildi.

    Amerikalı kadın Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yapılan soruşturmada operasyonlar şüpheli Ziya T.'nin ailesine gittiğini söylediği Hatay'da yoğunlaştırıldı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel bir ekip tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalarda Ziya T.'nin izi bulunamadı.

    Son olarak Hatay Otogarında otobüsten indikten sonra güvenlik kameralarına takılan Ziya T.'nin daha sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi.

    Asker arkadaşı yokmuş

    Yetkililer kimliğinin belirlenmesinin ve Hatay'a kaçtığının tespitinin ardından bölgede yerel güvenlik güçleriyle birlikte yapılan çalışmalarda herhangi bir ipucu bulunamadığını belirtti.

    Ziya T.'nin ağabeyinin yanından ayrılırken "Asker arkadaşımın yanına gidiyorum" ifadesinin de araştırıldığını söyleyen yetkililer, şüphelinin bölgede asker arkadaşının olmadığını tespit edildiğini söyledi.

    Yakalanma korkusu içinde bulunan Ziya T.'nin Reyhanlı ilçesi yakınlarından sınırı yürüyerek aşıp Suriye topraklarına geçmiş olabileceği tahmin ediliyor. Bölgedeki durumun oldukça karışık olduğu Ziya T.'nin bir yardım konvoyunun arasına karışarak sınırı geçmiş olabileceği belirtildi.

    Öte yandan cinayet zanlısı Ziya T.'nin Suriye topraklarında bulabilmek için Muhalif Grupların da uyarıldığı belirtildi.

    Şüphelinin Suriye topraklarında saklanabileceği muhtemelen yerlerin muhalif gruplara bağlı elemanlar tarafından kontrol edildiği belirtildi.

    Öte yandan Ziya T.'nin bir yardım almadan geçtiği Suriye topraklarında öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow