hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Adalet Sarayının temeli adaletsiz"

    Adalet Sarayının temeli adaletsiz
    expand

    Dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Anadolu Adalet Sarayı'nın yapımında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için eylem yaptı.

    Anadolu Adalet Sarayı'nın yapımında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.

    Yapımına 2006 yılında başlanan dünyanın en büyük adliyesi unvanına sahip Anadolu Adalet Sarayı’nın inşaatında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle adliye önünde eylem yaptı.

    Yapı ve İnşaat İşçileri Derneği üyesi yaklaşık 100 işçi, “Dünyanın en büyük adalet sarayında adaletsizliğin en büyüğünü yaşıyoruz", “Köle değil işçiyiz, artık boyun eğmeyeceğiz" yazılı pankartlar açarak, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız", şeklinde sloganlar atarak adliye önüne doğru yürüdüler.

    “Adalet Sarayının temeli adaletsizlik üzerine kurulu"

    İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Düzgün Can, işe başladıkları ilk gün alacakları olmadığına dair belge imzalattığını belirterek, “Bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetiminde olan adalet sarayı şantiyesinde her türlü hak gaspı yaşanmıştır. Yüzlerce işçinin emeğinin karşılığını vermeyen firma, Çevre ve şehircilik Bakanlığı’ndan ihale bedeli olan hak edişlerini kuruşu kuruşuna almıştır" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihaleye verdiği bir işte çalıştıklarını ifade eden Can, bakanlığın işçilerin alacaklarının tamamından sorumlu olması gerektiğini belirtti.  Can, “Adalet sarayının temeli adaletsizlik üzerine kurulu" diye konuştu.

    “40 bin ile 70 bin arasında alacakları var"

    İşçilerin haklarını alabilmeleri için mücadele eden avukat Erkan Kılıç, yüzlerce işçinin dava açtığını belirterek, “Bu davalara göre burada çalışan işçilerin 40 bin ile 70 bin arasında değişen işçilik alacakları verilmemiştir" dedi.

    “Beni tehdit ettiler"

    Ödenmeyen maaşlarını isteyen işçi Düzgün Bozay, firma sahibi tarafından tehdit edilerek darp edildiği iddiasıyla dava açtı. Eylemden sonra yaşadığı olayı anlatan Bozay, “2011 yılında 3,5 aylık maaşımı alamadım diye muhasebeden paramı istedim. Beni tehdit ettiler, küfrettiler. İçeri götürüp istifa dilekçesi hazırlattılar, mecburen imzaladım" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow