hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göletteki bidondan vahşet çıktı!

    Göletteki bidondan vahşet çıktı
    expand

    İstanbul Sarıyer'de, 22 gün önce ortadan kaybolan 56 yaşındaki Fatma Top'un öldürüldükten sonra cesedi bidonun içerisine konularak gölete atıldığı ortaya çıktı.

    Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan dünürü Mehmet T. ile onun arkadaşı F.Ö.'nün cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

    Sarıyer Uskumru Köyü'nde oturan ailesi Fatma Top'un 4 Şubat 2013 tarihinden beri ortadan kaybolduğunu polise bildirdi.  Bunun üzerine Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nce olayla ilgili çalışma başlatıldı.

    Yapılan çalışmalarda, Fatma Top'un en son aynı köyde bulunan dünürü Mehmet T.'ye ait arı çiftliğinde görüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine gözaltına alınan Mehmet T. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

    Sorguda Mehmet T. tartıştığı Fatma Top'u döverek öldürdüğünü itiraf etti. Mehmet T. cesedi de bal doldurmada kullandığı büyük bir bidona koyduktan sonra oraya yakın suni gölete attığını söyledi. Olay yerine götürülen Mehmet T. cesedi attığı yeri polis ekiplerine gösterdi.

    Deniz Polisi tarafından göletde yapılan aramada, bir bidonun içerisindeki Fatma Top'un cesedine ulaşıldı. Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılan cesedin üzerinde yapılan otopside, Fatma Top'un sert bir cisimle kafasına vurularak öldürüldüğü ortaya çıkarıldı.

    Otopsinin ardından Fatma Top'un cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak defnedilmek üzere memleketi Samsun'a götürüldü. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması süren Mehmet T.'nin ifadeleri doğrultusunda arkadaşı F.Ö. de gözaltına alındı. İfadelerine başvurulan Fatma Top'un ailesi cinayetin kaybolan 3 bilezik için işlenmiş olabileceğini ileri sürdüler.

    "Bir kızı daha öldürmüş olabilir"

    Bu arada polis Fatma Top'un ailesinden bazı kişilerin 15 yıl önce Samsun'da yaşayan Mehmet T.'nin yanında çalışan 19-20 yaşlarında bir kızın ölümünden de sorumlu olacağını belirterek polise ihbarda bulundukları öğrenildi. Polis ihbarda adı geçen kızın o tarihten bu yana kayıp olduğunu, konunun araştırıldığını söylediler.

    Yetkililer Mehmet T. ile yanında çalışan F.Ö.'nün sorgularının devam ettiğini olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow