hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kıvırmadan Rize'de o lafı söyle!"

    Kıvırmadan Rizede o lafı söyle
    expand

    "Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" diyen Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Rize'de eğilip bükülmeden o lafı edeceksin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.  Sinop ve Samsun'da çıkan olaylara değinen Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan, grup toplantısına geliyor ve ilk işi CHP'li başkanı suçlamak. Daha önce söylemiştim yalancıdan Başbakan olmaz.  Valiyi ara 'bu olayları kimler çıkardı' diye sor. Onları aramıyorsun bizim belediye başkanımızı suçluyorsun. Bir başbakana yakışır mı bu?" diye konuştu.

    "Öyle bir laf etti ki nasıl kıvıracağını şaşırdı"

    Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bir bölümünü milleyetçiliğe ayırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugün Başbakan konuşmasının büyük bir bölümünü milliyetçiliğe ayırdı. Çünkü öyle bir laf etti ki nasıl kıvıracağını şaşırdı. İnsan insan olduğu için hakları vardır. Biz insana değer veririz, onun değerlerine de değer veririz. İnsan budur. İnsanı ötekileştirmek hiçbir CHP'linin yapacağı bir şey değildir. İnsan ailesi ile kardeşi ile köyü ile, milleti ile gurur duyar.  Bir insan renginden, ailesinden ve milliyetinden utanmaz. Hiç kimsenin milliyeti ya da ırkını aşağılamayacak ifade kullanılmaması çok önemli. Kimlikler siyaset konusu olmaz. Saygı duymalıyız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Halkın önüne çıkıp özür dileyeceksin"

    Kılıçdaroğlu,  "Başbakan Erdoğan bu halkın önüne çıkıp özür dileyeceksin. Etnik kimlik üzerinden siyasete hayır. Ama sen ayaklarımın altına alıyorum diyorsan orada dur. Bunun milleyetçilik anlayışı bu diyeceksiniz. Ama bugün geri adım atıyor. Git Rize'de de söyle dedim, söylerim dedi. Sen Rize'de kıvırmadan bu lafı diyeceksin kim sana ne söylüyecek bilemem. Bir şeyi unutmayalım ya göründüğümüz gibi olacağız ya da olduğumuz gibi görüneceğiz.  Türkeyi Cumhuriyeti topraklarını NATO toprakları olarak da tanımlamıştı ne bekliyorsunuz ki. Ona da ses çıkmadı. Bununla kalsa iyi BDP Sinop'a Samsun'a gitti. Olaylar çıktı. Grup toplantısına geliyor ilk işi CHP'li başkanı suçlamak. Daha önce söylemiştim yalancıdan Başbakan olmaz. Sen Başbakan'sın Vali emrinde ara sor onlara bu olayları kimler çıkardı. Onları aramıyorsun bizim belediye başkanımız Sinop'ta diye suçluyorsun. Bir başbakana yakışır mı bu?" diye konuştu.

    "BDP'li vekil olgunluk gösterdi, sen de bunu yap"

    Başbakan Erdoğan'ın 'CHP'li belediyeler ihalede PKK'ya para aktarıyor' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hangisi bunu yaptı? Tık yok. Senin CHP'den iki kez özür dilemen lazım bir Sinop olayı bir de PKK olayı. BDP'li vekil nasıl özür diledi. Olgunluk gösterdi sen de bunu yap. Bugün grup toplantısında Erdoğan'ı dinledik dikkatle. BDP'li vekiller Apo ile görüştüler. Dönüşte dediler ki 'PKK'nın ve devletin elinde tutsaklar var.' Çok önemli bir cümle. Başbakan'ın bunun ayırdına varması imkansız birşey. PKK'nın elindekileri tutsakları biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hapishanelerinde tutsaklar var mı yok mu?" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow