hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur iş bıraktı

    Memur iş bıraktı
    expand

    BES ve Türk Büro-Sen'e bağlı memurlar 1 günlük iş bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BES ve Türk Büro-Sen üyeleri, işyerlerinde hak kayıpları için bir günlük grevde. İstanbul'da Kartal Anadolu Adalet Sarayı çalışanları da bugün iş bıraktı.

    Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan çalışan yaklaşık 200 personel, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması gibi taleplerde bulundu. Ellerinde "Bu işyerinde grev var" yazılı pankart taşıyan işçiler, "Yargıda adalet istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız" şeklinde sloganlar attılar. Adliyenin vatandaş girişi olan C kapısı önünde toplanan grup, halaylar çekti. Öte yandan adliye binasına gelen personel, özel güvenlik görevlileri tarafından diğer giriş kapılarına yönlendirildi.

    Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Yöneticisi Kazım Doğan, işyerlerinde yaşanan hak kayıpları, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğu sorunlarının çözümü için adım atılmadığını belirtti. Doğan, "İş güvencelerinin tartışılmaya başlandığı, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte grevimizi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

    İstanbul

    Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyeleri, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. Adliye önünde toplanan BES üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, 'eşit işe eşit ücret' getirilmesi için temel ücretlerin artırılması gerektiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kamuda işçi ya da kamu emekçisi ayırımı yapılmadan bütün esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesini ve tüm emekçilerin iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını istiyoruz. SGK emekçilerinin
    ikramiyelerinin ödenmesini, iyileştirme olarak ödenen fazla mesailerin maaşlara eklenmesini ve en düşük kamu emekçi maaşının yoksulluk sınırı olan 3 bin 481 liraya yükseltilmesini talep ediyoruz."

    Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

    Daha sonra adliye önüne gelen Türk Büro-Sen üyeleri de basın açıklaması yaptı.

    İzmir' de sağanak yağmura rağmen eylem

    İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, fazla mesai ücretleri kaldırıldığı gerekçesiyle iş bırakıp, eylem yaptı. Basın açıklamasını yapıldığı sırada başlayan sağanak yağmura rağmen sendika üyeleri eylemi sürdürdü.

    KESK'e bağlı BES İzmir şŞubesi üyesi çalışanlar haklarını aramak için sokağa çıktı. Sabah saatlerinde iş bırakan, BES üyesi kamu çalışanları, Basmane'de bulunan Konak Vergi Dairesi önünde toplandı. Kamu Emekçileri İzmir Platformu'nun destek verdiği yaklaşık bin kişilik kalabalık, Gazi Bulvarı'ndan Konak Meydanı doğru yürüyüşe geçti. "Kadrolaşma ve baskınlara son", "Mobing uygulamasına son", "Vergide, ücrette adalet" ve "Eşit işe eşit ücret" dövizleri ve sloganları ile Konak'ta bulunan eski Sümerbank binası önüne gelen topluluk adına basın açıklamasını BES İzmir Şubesi Başkanı Ramis Sağlam okudu. Basın açıklaması sırasında sağanak yağmur başladı. Sağanak yağmura rağmen eylemi sürdüren kamu çalışanları, ıslanmamak için eylemde kullandıkları pankartların altına sığındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği uygulamalarla çalışanların kabusu olduğunu öne süren BES İzmir Şubesi Başkanı Ramis Sağlam, iktidarın emekçilerin kazanılmış haklarını elinden almaya çalıştığını söyledi.

    Eskişehir

    Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

    Ellerinde Türk bayraklarıyla, döviz ve pankartlar bulanan grup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Dursun, uluslararası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını kullanarak Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow