hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan medyaya "İmralı" tepkisi

    Erdoğandan medyaya İmralı tepkisi
    expand

    Başbakan Erdoğan, BDP-Öcalan görüşmesinin tutanaklarının sızmasını, "medya üzerinden yapılan karanlık operasyon" diye niteledi.

    Başbakan Erdoğan, Balıkesir’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada İmralı ile ilgili medyada çıkan haberlere tepki gösterdi.

    Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Biz açıklama yapmadıkça, teyit etmedikçe bütün söylentiler, dedikodular yalandır, iftiradır, asılsızdır. Ortaya dökülen iftiralar, terörün bitmesini istemeyen, Türkiye'nin büyümesini istemeyen çevrelerin açık bir sabotajıdır" dedi.

    "Medya üzerinden karanlık operasyon"

    Milletten bir ricası olduğunu ifade eden Erdoğan, "Art niyetli haberlere dedikodulara itibar etmeyin, söylentilere itibar etmeyin. Medya üzerinden yapılan karanlık operasyonlara, medya üzerinden kurulan tuzaklara itibar etmeyin. Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Kayseri'de, İstanbul'da, Ankara'da, Mardin'de söylediğimi bugün burada da söylüyorum: Yıkmak kolaydır, yapmak zordur, savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz. Ayırmak kolaydır, birleştirmek zordur ama ecdadımız nasıl kolayı değil zoru seçtiyse şehitlerimiz nasıl kolayı değil zoru seçtiyse biz de kolayı değil, zoru seçtik, zoru seçiyoruz." diye konuştu.

    "Batsın senin gazeteciliğin"

    "Bunlar sizin karşınıza dedikoduyla söylentiyle sabotajla provokasyonla medya operasyonuyla çıkıyor" diyen Başbakan sözlerine şöyle devam etti:

    "İşte bir gazete çıkmış, attığı başlıkla İmralı'dan haberler veriyor. Her zaman söyledim bir kısım medya hiçbir zaman yanımızda olmadı diye. Devlet yönetmek başka bir şey, gazete yapmak başka bir şey. Eğer bu ülkeye, bu millete zerre kadar sevdanız varsa şu çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız, böyle bir haberi atamazsınız, atmamanız gerekirdi. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil bizim derdimiz üzümü yemek. Biz üzüm yiyeceğiz, o huzurdur, o refahtır, o bu milletin birliğidir, beraberliğidir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla aklınıza ne gelirse birliktir, beraberliktir. Ama bunlar ne yapıyorlar? Attıkları manşetlerle köşe yazılarıyla neymiş, gazetecilik yapıyorlarmış. Eğer böyle gazetecilik yapacaksan batsın senin gazeteciliğin."

    "Size rağmen tek bir adım atmayız"

    Başbakan Erdoğan, konuşmasında, "Şunu bilin ki biz size rağmen hiçbir işin içinde, hiçbir girişim içinde olmayız. Size rağmen tek adım bile atmayız. Sizi mahcup edecek, sizin başınızı öne eğecek, sizi mağdur edecek hiçbir girişime biz pirim vermeyiz. Biz sadece ve sadece sizin çizdiğiniz istikamette yürüyoruz, sadece sizin çizdiğiniz rotada ilerliyoruz" dedi.
     
    Sahip oldukları değerler silsilesi içinde "inananların kardeş" olduğuna inandıklarını ifade eden Erdoğan, "Arabıyla, Kürdüyle bir arada olduk. Ayrım yok. Türküyle bir arada olduk. Çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bayrağı Balıkesir'de nasıl dalgalandırıyorsak Hakkari'de de öyle dalgalandırdık" diye konuştu.

    Erdoğan, CHP'yi de eleştirerek, "Ama Balıkesir'e gelip bayrak dalgalandıran anamuhalefet, Hakkari'de bir tane Türk bayrağı çıkaramamıştır. Bir diğeri zaten buralara hiç
    gidememiştir" şeklinde konuştu.

    Balıkesir'in ardından Çanakkale'nin Bigadiç ilçesine geçen Erdoğan, burada da 5 ayrı tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Çözüm sürecine odaklandıklarını ifade eden Erdoğan, "Niye? Terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow