hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Avukatlar hakkında soruşturma iznini TBB versin"

    Avukatlar hakkında soruşturma iznini TBB versin
    expand

    CHP'li Mahmut Tanal, avukatların işledikleri suçlarla ilgili soruşturma iznini, Türkiye Barolar Birliği'nin vermesi için kanun teklifi hazırladı.

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, avukatların, işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması izninin Türkiye Barolar Birliği'ce verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

    Tanal'ın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Teklife göre, avukatların, avukatlık ya da baro organlarındaki görevlerinden doğan ya da görev sırasındaki işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma izni, Türkiye Barolar Birliği'nce verilecek.

    Teklifin gerekçesinde, mevcut düzenlemede avukatlar için soruşturma izninin Adalet Bakanlığı'nca verildiği, ancak bu iznin Türkiye Barolar Birliği'nce verilmesinin daha uygun olacağı, böylece Barolar Birliği'nin de soruşturma hakkında mütalaasına başvurulmuş olacağı belirtildi.

    Gerekçede, soruşturma için Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasının, antidemokratik olduğu, bunun, meslek ruhunda bağımsızlık olan avukatlığı, siyasi iktidara bağımlı kıldığı ileri sürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow