hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet-Sen Başkanından açıklama

    Emniyet-Sen Başkanından açıklama
    expand

    Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, yaklaşık 7 bin üyeleri bulunduğunu, 10 Nisan'a kadar üye sayısını 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    Sezer, sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Sezer, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

    "Büyük önder, büyük dava adamı, büyük inkılapçı Atam; Türkiye'nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen üyeleri olarak genel kurulumuzu yaptık ve senin huzurundayız. Çok mutluyuz çünkü senin gösterdiğin hedefe bir adım daha yaklaştık."

    "Kimsenin karşısında değiliz"

    Öte yandan, Faruk Sezer, Anıtkabir'den ayrılırken AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün ilk genel kurulu yapıp yönetim kurulunu oluşturduklarını söyledi. Yaklaşık 7 bin üyeleri bulunduğunu aktaran Sezer, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 10 Nisan'dan önce üye sayısını 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Herhangi bir siyasi çatışmanın içinde bulunmadıklarını, sendikayı bir güce ya da zümreye karşı kurmadıklarını belirten Sezer, amaçlarının polisin özlük haklarını iyileştirmek olduğunu bildirdi.

    Üyelere ve üye olmak isteyen polislere Emniyet Genel Müdürlüğü'nce baskı yapıldığını iddia eden Sezer, bunun anayasal ihlal olduğunu ve gerekli hukuki mücadeleyi verdiklerini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow