hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "AKP ile PKK aynı bedende aynı can"

    AKP ile PKK aynı bedende aynı can
    expand

    MHP lideri Bahçeli, İmralı tutanakları üzerinden hükümete, BDP'ye ve CHP'ye yüklendi; "AKP ile PKK'nın aynı bedende aynı can oldukları su üstüne çıkmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan'ı vatan hainliği ile suçlayan Bahçeli, "Siyasi şerefini, kalitesini ve ahlakını imralı'ya gömmüştür" diye konuştu.

    Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan'ın, "Bulunmaz Hint kumaşı mısın?" sözlerini anımsatarak, şunları söyledi:

    "Bize bulunmaz Hint kumaşı olmadığımızı söyleyerek, kim olduğumuzu soran ve AKP ile CHP'ye randevu vermeyişimizi sızlanarak dillendiren Başbakan'a diyeceklerim şunlardır. Doğrudur, biz Hint Kumaşı değiliz, olmaya da niyetimiz yoktur. Bizim İmralı canisine pazarlık yapan, sözde çözüm limanına demirleyen ve Türk milletini çöküşe götüren hiç kimseyle görüşecek bir şeyimiz yoktur. Başbakan tercih hakkını kullanmış ve terörist başıyla randevulaşarak, tarafını belli etmiştir. Bunun için bizimle görüşecek, konuşacak ve iletecek bir şeyi de kalmamıştır."

    "Bölücülük korosu"

    AKP'nin yönetimindeki "bölücülük korosu"nun kendilerine "Sizin çözümünüz nedir?" diyerek, sürekli saldırdığını iddia eden Bahçeli, "Eğer çözümden kasıt Türkiye'nin bölünmesi ve milletimizin parçalanması ise biz bu şekildeki bir çözümü değil elimizin tersiyle itmeyi, ayaklarımızın altında lime lime ezer ve ufalarız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, çözüm üsluplarında, çözüm anlayışlarında teröre yardım ve yataklı yapmanın, bölücülüğü diriltmenin olmadığına dikkati çekerek, "AKP-BDP-PKK'nın çözüm ve barış yaklaşımını" hiçbir şart altında kabullenmeyeceklerini söyledi.

    "(Çözüm) diyerek bölünmeye ortak olacağımız sanılıyorsa, bunu dünya gözüyle kimseler göremeyecektir" diyen Bahçeli, millet şemsiyesi altında toplanmanın, terör ve şiddet müelliflerine prim vermemenin en başta gelen iradeleri ve tavizsiz tutumları olduğunu kaydetti.

    BDP'lilerle Öcalan arasındaki konuşma

    23 Şubat'ta "İmralı canisinin BDP'li bölücülerle" yaptığı konuşmaların aradan beş gün geçtikten sonra bir gazete tarafından deşifre edildiğini belirten Bahçeli, afişe ve ifşa edilen bu diyaloglar içinde, kendileri için sürpriz veya şaşırtıcı bir şey bulunmadığını söyledi.

    Bahçeli, kendileri için BDP'lilerle Öcalan arasındaki görüşmelerin kim ya da kimler tarafından, niçin sızdırıldığının fazlaca bir önemi olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

    "Fakat işin içinde provokatör arayanların, köstebek izi sürenlerin, siyasi dedektiflik görevini deruhte edenlerin, savunmaya geçerek karşı tarafı suçlayanların ve 'sabotörler işbaşında' diyerek ön almaya çalışanların bu sızmada topyekun parmağı olduğu bariz gerçekliktir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKP zihniyeti, Oslo'dan sonra tekrar iş üstünde yakalanmış, siyasi şerefini, siyasi kalitesini ve siyasi ahlakını tam olarak İmralı'nın köhneliğine gömmüştür. Eğer gerçekten de AKP suçlu arıyorsa BDP'ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP'ye bakmalıdır. Siyasetin bu iki şer cephesi, iblisin bu iki yeryüzü müdavimi Türk milletine psikolojik operasyon tezgahı kurmuş, kamuoyu algısını yönetmek için beraberce kaynattıkları bölücülük kazanına varlığımızı ve hayat haklarımızı atmışlardır.

    Öcalan'ın hezeyanlarını yayımlayan gazeteye yönelik olarak Başbakan'ın kullandığı argo ifadeler aslında suçüstü basılan bir zanlının telaş ve çırpınışıyla eşdeğerdir. Başbakan, 'Batsın böyle gazetecilik' diyerek, havanda su dövmeyi bırakmalı, ille de batacak ve yerin dibine geçecek birisini arıyorsa tez elden aynanın karşısına geçip BOP'çuluktan simsiyah kesilmiş yüz hatlarına dikkat kesilmelidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, Başbakan'ın ağır hakaretlerini sineye çekip, "Üstümüze almıyoruz" diyerek, alttan alan ve tarafsız, objektif, sorumlu basın ahlakını savunmaktan uzaklara düşenleri de esefle karşıladığını vurguladı.

    "Anayasa hazırlığına İmralı'dan müdahil oldu"

    "İmralı canisinin AKP'yi topaç gibi çevirdiği, kum torbası gibi gördüğü ve türlü manevralarla kendisine bağladığını" iddia eden Bahçeli, gelişmelerin, Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Öcalan ile "siyam ikizi" haline geldiğini, "aynı tarlanın mahsulü" olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispatladığını kaydetti.

    Bahçeli, şöyle devam etti:

    "Başbakan Erdoğan, İmralı canisiyle neyi görüşmekte, neyin pazarlığını yapmakta, neleri vaat etmektedir? 14 yıl evvel mevta olmuş, kadavra haline dönmüş, sinmiş, bitmiş, İmralı kodesine tıkılmış bir katili, tekrar Türk milletine ve devletine diklenen ve kafa tutan cürete getiren esas amil Başbakan'ın kapalı kapılar arkasında verdiği umutlar mıdır?Başbakan Erdoğan, şeytanla, canavarla, şehidimizin, gazimizin varlığına namlu çeviren günahkarla hangi sözde çözüm ve barış projeleri altında buluşmaktadır? "

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmralı canisinin BDP'li bölücülere söylediklerinin sürpriz sayılmasa da, yenilir yutulur türden olmadığını vurgulayan Bahçeli, görüşme sonrası basına yansıyanlardan, Öcalan'ın, "vatandaşlık tarifi, MİT'e darbe planı, başkanlık sistemiyle" ilgili sözlerini okudu.

    Bahçeli, Başbakan'ın bu sözlere ne diyeceğini, ne tepki vereceğini merak ettiğini söyledi.

    Bahçeli, en sonunda "İmralı canisinin de anayasa hazırlığına İmralı'dan müdahil olduğunu ve tekliflerini TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ulaştırmak üzere ulaklarına verdiğini" savunarak, AKP'nin, PKK ile anayasa yapmak amacıyla kolları sıvadığını öne sürdü.

    "Acaba TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek bunlara ne diyecektir?" diye soran Bahçeli, "Öcalan'dan başkanlık konusunda açık çek alan Başbakan, tahmin ediyoruz ki rahatlamış ve rahata ermiştir. Önemli olan da zaten budur. Yapılan hesaplar, içine girilen ihanet ilişkileri Başbakan Erdoğan'ın başkan olmasına, Öcalan ve militanlarının genel afla özgür kalmalarına kadar hız kesmeyecektir" şeklinde konuştu.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP-CHP-BDP-PKK yapılanması, Sevr masasının dört bacağı, bölünmenin dört gözü, yıkım ve çözülmenin dört ası olarak durmadan zehir kusmakta ve millete pusu kurmaktadır" dedi.  

    Bahçeli şöyle devam etti:

    "Ana muhalefet partisi chp'nin de ne dediği, ne söylediği ve nerede durduğu belli değildir. Ana muhalefet partisi lideri, 'kredi verdim, paylaşın, şeffaf olun' türünden sözlerle rol kapmak derdine düşmüştür."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow