hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arazi kavgasında 5 ölü, 7 yaralı

    Arazi kavgasında 5 ölü, 7 yaralı
    expand

    Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

    Adana'nın Ceyhan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığı tahmin edilen silahlı kavgada, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki aile üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında silahlı çatışma yaşandı.

    Yaralılar, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

    Silahlı kavgada ölen 5 kişi ile 7 yaralının kimlikleri belirlendi.

    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı, oğlu İlker Mazı, İsmail Tan, Mehmet Tan ve Yunus Yılmaz hayatını kaybetti.

    Yaralanan Ahmet Çetin, Hasan Taşyürek, Nafi Tan, Uğur Mazı ve Ufuk Mazı Ceyhan Devlet Hastanesi'nde, Uğur Çetin ile Hacı Ali Çetin de Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    3 kişi gözaltında

    Polis ve jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Tan ailesine ait arazilerin bir kısmının, hissedarlardan bazıları tarafından Mazı ailesine satıldığı, daha sonra arazinin ölçüleriyle ilgili anlaşmazlık yaşandığı belirlendi.

    İki ailenin yaklaşık 3 dönümlük arazi nedeniyle davalık oldukları, bugün de Mazı ailesinin tarlada ölçüm yapmak isterken Tan ailesiyle aralarında tartışma çıktığı ve tartışmanın kısa sürede silahlı kavgaya dönüştüğü bildirildi.

    Güvenlik güçlerinin, hastanenin yanı sıra iki ailenin de yaşadığı köyün giriş ve çıkışını kontrol altında tuttuğu öğrenildi.

    Bu arada, jandarma tarafından yürütülen çalışmalarda, biri hafif yaralı 3 kişinin gözaltına alındığı, olaya ilişkin 1 kişinin de arandığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow