hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Annelerden bir adım bekliyorum"

    Annelerden bir adım bekliyorum
    expand

    Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin yürekli annelerinden, kadınlarından kana, gözyaşına ve acıya son demelerini bekliyorum'' dedi.

    Erdoğan, Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'na yaptığı konuşmada, kuzey ve güneyde kadınlardan çözüm süreci için hayır dualarını istedi.

    Erdoğan, ''Bu can bu bedende olduğu müddetçe bu acıları dindirmek, bu terörü bitirmek hem kanı hem gözyaşını durdurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse yanımızda olmasa da anneler için  bu mücadeleye devam edeceğiz. Tahriklere rağmen sabotajlara, engellere rağmen tüm kadınlar için, tüm anneler için, tüm eşler için, tüm çocuklar için bu çabayı sürdüreceğiz. Biz artık ülkemizde yüreği tedirgin şekilde asker yolu gözleyen, her akşam yavrusuna dua ederek uyuyan, her sabah yavrusunun hayali ile uyanan tedirgin, korkulu anneler görmek istemiyoruz'' dedi.

    ''Bu ülkenin tüm kadınları teröre hayır derse, terör biter'' diyen Erdoğan, annelerin evlatlarına sahip çıkarsa, kan ve gözyaşının biteceğini söyledi.

    Annelerin ağladığı bir ülke mutlu ve müreffeh bir ülke olamaz. Annelerin gözyaşı bitirse, Türkiye bambaşka bir yer olur'' diyen Erdoğan, ''Şimdi, annelerden, kadınlardan bir adım bekliyorum. Türkiye'nin yürekli annelerinden, kadınlarından kana, gözyaşına ve acıya son demelerini bekliyorum'' şeklinde konuştu.

    "Kadına el uzatmak vahşetin ta kendisi"

    Başbakan Erdoğan, kadına yönelik şiddetle ilgili, ''Çocuğunun gözü önünde savunmasız bir kadına, bir anneye el uzatmak, onu bıçaklamak, ona saldırmak, onu katletmek vicdan dışıdır, insanlık dışıdır, vahşetin ta kendisidir'' dedi.

    Kadına yönelik şiddete müsamaha göstermeyeceklerini belirten Erdoğan, şşunları söyledi:

    ''Geçmişte görülmeyen, bilinmeyen şiddet şu anda görünür, duyulur, fark edilir hale geldi. Şiddet gerek yasal düzenlemeler sayesinde, gerek duyarlılık sayesinde azalmaya başladı.''
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow