hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koç: "Bu işin çözüm noktası TBMM'dir"

    Koç: Bu işin çözüm noktası TBMMdir
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, çözüm sürecine ilişkin, "Bu işin çözüm noktası meşru siyaset zeminidir, TBMM'dir" dedi.

    Koç, Zonguldak'ta bir restoranda partililerle yaptığı kahvaltının ardından düzenlediği basın toplantısında, "İmralı" diye bir ada devleti kurulduğunu, iktidarın nabzının da İmralı'da attığını belirtti.

    İmralı'nın Marmara'da bir ada adı olmaktan çıkarıldığını savunan Koç, şunları kaydetti:,

    "Ülkemizde böyle bir sorun var. Tarihsel derinliği olan bir sorun. Kürt sorunundan bahsediyorum. CHP ne düşünüyor, ne öneriyor? Herkesin merakı o. Bu sorunun çözümü için gizli kapaklı pazarlıklar yapmak, milletin kabul etmediği taahhütlere girmek yanlıştır. Bu işin çözüm noktası meşru siyaset zeminidir, TBMM'dir. Siyasi mutabakat, meclis dışında da toplumsal mutabakat aranması lazım. Terör örgütü siyasal muhatap haline getirilirse bu açık söylüyoruz, bu devletin hukuk devleti olmaktan çıkartılmasıdır.

    En kritik nokta burasıdır. Bu sorun çözülmeli. Nerede, milletin önünde, açık ve şeffaf... CHP her şeye karşı, CHP hukuksuzluğa karşı, CHP bu süreç içerisinde devletin hukuk devleti olmaktan çıkarılmasına karşı, sürecin milletten saklanmasına karşı."

    "Barış sağlanacaksa mutlu oluruz"

    Haluk Koç, demokrasin halkın iradesine dayanan bir rejim olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    "Sandıktan bu şekilde çıkıp kendisini oraya getiren hak ve özgürlükleri budamaya başlayarak daha farklı bir rejime yönelenlerin tarihte örnekleri vardır. Faşizm ille bir eylül sabahı tankla topla tüfekle ya da radyolarda davudi bir sesin okuduğu kahramanlık türküleriyle gelmez. Faşizm bu şekilde sandıktan çıkarak hak ve özgürlükleri kısıtlaya kısıtlaya, bir baskı rejimi olarak da apoletsiz, tanksız ve sivil şekilde gelebilir. Türkiye'nin başına çöreklenen bugün budur."

    "Gizli kapalı pazarlıklar..."

    Koç, bir gazetecinin "çözüm süreci sonunda Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması yönünde BDP'lilerin teklifi olabilir mi" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

    "Kan duracaksa barış sağlanacaksa herkesle birlikte biz de mutlu oluruz ama bu işler gizli kapalı pazarlıklar şeklinde olmaz. Sakın milletin kabul etmeyeceği hiçbir taahhüdün altına girme. Ne görüşülüyor? Kim kime mektup yazıyor? 325 AKP milletvekilinin olandan bitenden haberi var mı? Bu kadar ucuz mu bu iş? Sorgulamak yasak. Bir sürü varsayım var, sorunuza cevap."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow