hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy'de 8 Mart kutlaması

    Kadıköyde 8 Mart kutlaması
    expand

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Devrimci 8 Mart Platformu" tarafından Kadıköy'de miting düzenlendi.

    Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan gruptakiler, "Kadın Erkek El Ele Mücadeleye", "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü", "Aile İçi Şiddete Son" ve "Kadınız, Haklıyız, Kazanacağız" yazılı pankart ve dövizler açtı.

    Tıbbiye Caddesi'nden yürümeye başlayan gruptakiler, "Kadın Olmadan Devrim Olmaz, Devrim Olmadan Kadın Kurtulmaz" şeklinde slogan atarak, İskele Meydanı'na geldi.

    Grup üyeleri, miting alanına polis kontrolünde alındı. Bu arada, alana girişte kimlik soran bir grup ile gazeteciler arasında yaşanan kısa süreli tartışma üzerine gazeteciler alanı terk etti.

    Grup adına yapılan açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne işaret edilerek, "8 Mart, kapitalist düzenin eşitsizliğine, sömürüsüne, kadın cinsinin ezilmişliğine karşı talepleri yükselttiğimiz; haklarımızı, geleceğimizi ve özgürlüğümüzü kazanmak için sokağa çıktığımız bir gündür" denildi.

    İş yerlerindeki taşeronlaşmaya karşı çıkıldığı belirtilen açıklamada, "Emekçilerin on yıllara varan mücadele ile kazandıkları haklar gasp ediliyor. Taşeronlaşma, esnek çalışma altında güvencesiz çalışma hayatını dayatıyor. Taşeronlaşmanın, güvencesiz çalışmanın bedelini en ağır ödeyen işçi emekçi kadınlardır" ifadeleri kullanıldı.

    Açıklamada ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi tatil olması talep edildi.

    Mitingin ardından gruptakiler dağıldı. Yürüyüş ve miting nedeniyle kapatılan yollar, grubun dağılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow