hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiçek: "Türkiye'de torpil ve kayırmacılık zehirliyor"

    Çiçek: Türkiyede torpil ve kayırmacılık zehirliyor
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'de etik değerleri zehirleyen iki kavramın, torpil ve kayırmacılık olduğunu söyledi.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Etik Derneği Başkanı İbrahim Kılıç ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Kılıç'ın derneği tanıtmak ve yeni anayasa konusunda taleplerini sunmak istediklerini söylemesi üzerine Çiçek, "Türkiye'de çok dernek, vakıf var ama ciddi çalışmalar olduğunda bunların hiçbir katkısını görmedik, görmüyoruz" siteminde bulundu.

    Çiçek'e dernek hakkında bilgi veren Kılıç, 2011 yılında kurulan ve genel merkezi Sivas'ta bulunan derneğin amacının toplumda etik değerlerin daha iyi yerleştirilmesi, konuyla ilgili çalışmalar yapmak, farkındalık oluşturma olduğuna işaret ederek, "iyi ve doğruyu savunup, yanlışa yanlış diyebilecek bir yapı oluşturmak" istediklerini kaydetti.

    "Etik değerleri zehirleyen iki kavram"

    Etik değerlerin yeterince benimsenememesi, hayata aktarılamamasından kaynaklanan sorunların kanun çıkararak çözülemeyeceğine işaret eden Çiçek ise, etik değerlerin çok rahat bir şekilde ihlal edebildiğine dikkat çekerek, "Etik değerleri zehirleyen iki kavram var. Bunlar, torpil ve kayırmacılık. Bu ikisinin olduğu yerde etik değer olmaz. Ne zaman ki toplum ve devlet hayatından bu iki mikrobu temizlersek o zaman daha temiz, daha düzgün toplum oluruz. O zaman bu kadar yasa çıkarmaya, çıkardığımız yasalara da bu kadar ceza hükmü koymaya gerek yoktur" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow