hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DHKP-C davasında 7 tahliye

    DHKP-C davasında 7 tahliye
    expand

    Terör örgütü DHKP-C'nin Ankara'daki eylem ve faaliyetlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 11 sanıktan 7'si tahliye edildi.

    Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

    Duruşmada, kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

    Tutuklu sanık İlhan Kaya savunmasında, iddianamede isnat edilen suçlamaların asılsız olduğunu savunarak, "Legal veya illegal herhangi bir örgüte üye değilim. Bazı basın açıklamalarına katıldığım ve bazı derneklere zaman zaman uğradığım doğrudur, ancak bunlar benim anayasal hakkımdır. Suçlamaları kabul etmiyorum. 1 yıldır tutukluyum, tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

    Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, sanık Kaya'ya gözaltına alındığında çantasında bulunduğu öne sürülen silahı sordu. Sanık Kaya, gözaltına alındığında çantasında sadece ders kitapları ve birkaç romanın bulunduğunu belirterek, "Çantamda ne ikinci bir çanta ne de silah vardı. Bu hususu kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

    Tutuklu sanık Hakan Yılmaz da savunmasında, iddianamede belirtilen basın açıklamalarına, haber yapmak veya fotoğraf çekmek amacıyla katıldığını ifade ederek, "Bazı derneklere girip çıkmam dahi fiziki takibe takılmış. Bu dernekler Ankara Valiliğinden izinli yasal kuruluşlardır. Ben bu derneklere müzik dersi vermek için gidiyordum. Buralarda örgütsel toplantılara katıldığım doğru değil" dedi.

    Üzerine kayıtlı bir GSM hattının bulunmadığını ifade eden Yılmaz, teknik takibe takılan telefon kayıtlarının da bu nedenle kendisine ait olamayacağını savundu.

    İddianamede, örgütün Ankara sorumlusu olduğu öne sürülen tutuklu sanık Emel Keleş ise savunmasında, yasal veya illegal herhangi bir örgüte üye veya yönetici olmadığını belirtti. İddianamede isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirten Keleş, tahliyesine karar verilmesini istedi.

    Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

    Tutuksuz sanık avukatlarından Senem Doğanoğlu, müvekkillerinin, savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesi talebinde bulundu.

    Tutuklu sanık avukatları ise müvekkillerinin savunmalarına katıldıklarını belirterek, tutuklu kaldıkları sürede göz önünde bulundurularak müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesini istedi.

    7 sanık tahliye edildi

    Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır ise hakkında yakalama kararı bulunan iki sanığın yakalanmalarının beklenmesini, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

    Verilen aranın ardından kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, tutuklu 11 sanıktan İlhan Kaya, Rıdvan Akbaş, Hasan Karapınar ve Emel Keleş'in tutukluluklarının devamına, 7' sanığın ise tahliyesine karar verdiklerini açıkladı.

    Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine, hakkında yakalama kararı bulunan 2 sanığın yakalanmalarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow